Nikita MazeSpin opgelucht: hij weet de weg in Barcelona

De spinfanaat en parttime Haas-rijder is er zeker van dat hij niet zal verdwalen tijdens de Grand Prix van Spanje.

Nikita MazeSpin opgelucht: hij weet de weg in Barcelona

De term 'pay driver' kun je gerust een scheldwoord noemen in de Formule 1. Mannen die weinig talent, maar vooral enorme bakken met geld aanleveren om een stoeltje in de hoogste klasse van de autosport te bemachtigen. In de geschiedenis van de sport heeft dat een hoop hilariteit opgeleverd met mannen als Ricardo Rosset, Jean-Denis Deletraz en Taki Inoue.

MazeSpin

De nieuwste toevoeging aan dat rijtje wandelende pinautomaten heet Nikita Mazepin. De Russische rijkeluiszoon heeft zich met het kunstmestgeld van vader Dmitry ingekocht bij het stuurloze Haas F1-team. Dat bleek een perfecte combinatie, aangezien Nikita zelf ook niet zo goed weet welke kant hij op moet.

Mazepin kijkt sinds zijn debuut meer naar muren en grindbakken dan naar de ideale lijn, wat meteen de bijnaam MazeSpin en een eigen website opleverde. Wanneer hij wel tussen de lijntjes kleurt rijdt hij op meerderen ronden achterstand en negeert hij de blauwe vlag. Teamgenoot Mick Schumacher is consistent ongeveer een seconde sneller. Nikita liet dan ook in een interview optekenen dat -ie de Formule 1 maar lastig vond.

Barcelona

Gelukkig voor Mazepin is de volgende race de Grand Prix van Spanje. Op het Circuit de Catalunya verwacht Nikita het veel beter te doen dan op Sakhir, Imola of Portimao. Waarom? Omdat hij op dat dodelijk saaie testcircuit de weg kent: "Het is best fijn om naar een circuit te gaan waar je de afgelopen jaren al geracet hebt. Je kent je rempunten, alle je punten, dingen zoals waar je op het gas moet gaan en waar je vertragen. Het elimineert zeker een paar uitdagingen."

Duidelijke taal. Dit weekend weet MazeSpin waar hij heen moet. We zijn benieuwd of hij daad bij het woord voegt.

Formule 1
  • Haas F1 Team