Mick Schumacher tekent bij Haas

De zoon van de zevenvoudig wereldkampioen gaat volgend jaar zijn debuut maken in de koningsklasse van de autosport. Mick Schumacher zal zich naast Nikita Mazepin moeten bewijzen als onderdeel van een volledig nieuw rijdersduo voor het Haas team.

Mick Schumacher tekent bij Haas

Het hing al een tijdje in de lucht: de aankondiging van Haas F1 dat Mick Schumacher zich bij het team gevoegd heeft is eindelijk hier. Schumacher werd al een tijdje in verband gebracht met een stoeltje in de Formule 1. Zijn titeljacht in de Formule 2 en zijn connecties als lid van de Ferrari Driver Academy gaven aanvankelijk de aanleiding om hem te linken aan het Alfa Romeo team.

Geen plek

Bij het voormalige Sauber hadden ze echter geen zin om afstand te doen van Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. Bij Haas waren ze niet zo voorzichtig. Het plotselinge ontslag van Kevin Magnussen en Romain Grosjean maakte opeens flink wat ruimte vrij.

Gisteren werd het eerste stoeltje opgevuld door Russische kunstmest-erfgenaam Nikita Mazepin. Nu is bekend geworden dat Son of Schumacher de andere kant van de garage zal gaan bezetten. Net als Mazepin heeft de 21-jarige Duitser een contract voor meerdere seizoenen onder de neus gekregen.

Vallen en opstaan

Mick's carriere is er een van vallen en opstaan. In tegenstelling tot zijn legendarische vader heeft de jonge Schumacher vaak een extra seizoen nodig om op snelheid te komen. Zelfs de eerste helft van dat tweede seizoen is vaak teleurstellend. In de Formule 3 ging hij van een twaalfde plek in 2017 naar de titel het volgende seizoen.

Op dit moment is hij bezig dat kunstje te herhalen. Met nog twee races te gaan in het Formule 2 seizoen gaat hij met 57 punten aan de leiding voor Dan Ticktum en Ferrari Driver Academy-klasgenoot Callum Ilott. In 2019 werd hij echter -je raadt het al- twaalfde in het kampioenschap. Als hij dit trucje in de Formule 1 kan herhalen heeft Mick kans om een hele grote te worden. Al zal dat bij Haas geen makkelijke taak zijn.

Team opbouwen

Guenther Steiner is in ieder geval blij met de nieuwe aanwinst: "Ik ben erg blij dat we Mick Schumacher hebben kunnen bevestigen als onderdeel van ons rijdersduo voor het volgende seizoen en ik kijk er naar uit om hem in het team te verwelkomen. Het Formule 2 kampioenschap heeft al lange tijd gediend als arena voor nieuw talent om hun vaardigheden in de spotlights te zetten en het veld van dit jaar is zonder twijfel een van de meest competitieve. "

"Mick heeft races gewonnen, podiums verzameld en uitgeblonken tegenover uitzonderlijk talent in 2020. Ik geloof er sterk in dat hij de kans om op te stromen naar de Formule 1 verdiend heeft op basis van zijn prestaties. We hebben een kans voor ons als team om een nieuwe rijder te beoordelen en op te leiden. We zijn de bouwstenen voor de voortdurende groei van het team op hun plaats aan het zetten en in dat proces kijk ik uit naar Mick's bijdrages zowel op al naast de baan."

[09:25] Matthijs Goes
Formule 1
  • Haas F1 Team