Florida Man crasht Ford GT omdat hij niet kan schakelen

Robert J. Guarini kon maar een maandje genieten van zijn Ford GT Heritage Edition. Op de oprit van een van zijn panden plantte hij de neus van de supercar in een palmboom. Volgens de politie werd de crash veroorzaakt door 'onbekendheid met een handgeschakelde auto'.

Florida Man crasht Ford GT omdat hij niet kan schakelen

De originele Ford GT is één van de beste en meest iconische supercars die de VS de afgelopen twintig jaar geproduceerd heeft. De auto begon zijn leven als een bijzonder betaalbar alternatief voor de usual suspects van Ferrari en Porsche, maar in de markt van vandaag is die betaalbaarheid opeens ver te zoeken.

Dat komt onder andere door mannen als Robert J. Guarini uit Boca Raton, Florida. De beste man had namelijk vorige maand bij een Barrett-Jackson veiling, maar liefst 704.000 dollar (€607.660) over voor een GT Heritage Edition uit 2006, uitgevoerd in de legendarische Gulf-kleuren.

Geld vs talent

Guarini kon echter niet lang van zijn aankoop genieten. Bij het verlaten van één van zijn panden wist hij op de een of andere manier de GT met de neus tegen een palmboom te parkeren.

In zijn officiële verklaring aan de lokale politie gaf de 50-jarige miljonair toe 'onbekend te zijn met het bedienen van een handgeschakelde auto'. Bij het terugschakelen op de oprit zou hij de macht over het stuur verloren hebben en frontaal een palmboom geraakt hebben.

Meer factoren

Het verhaal kreeg later echter een staartje na een telefoontje van Road & Track. Tegenover de Amerikaanse publicatie hing Mr. Guarini namelijk een heel ander verhaal op.

De crash zou niet alleen het gevolg zijn van zijn gebrek aan ervaring, maar ook aan oude banden, een modderige weg en een verse wasbeurt gelegen hebben. Bovendien was Robert juist bezig om óp te schakelen.

Dat vertelde hij de politie echter niet om de indruk te voorkomen dat hij veel te hard gereden had: "Ik wil niet dat mensen denken dat ik met 90 mijl per uur (144 km/u) aan het scheuren was. Ik reed 35 mijl per uur (56 km/u)."

De flinke schade en het feit dat de GT ver van de boom eindigde lijken dat echter tegen te spreken.

Niets op orde

De tweede verklaring van de steenrijke brokkenpiloot maakt het verhaal niet veel duidelijker. Wat wel zeker is, is dat Guarini alsnog voor de bijl ging bij de politie. De GT stond op het moment van de crash niet geregistreerd en was niet verzekerd. Bovendien was het rijbewijs van de beste man ingetrokken.

Guarini claimde dat de Ford onder een algemene verzekering viel en dat hij gewoon zijn papieren niet bij zich had. De problemen met het rijbewijs zouden liggen aan een 'bureacratische fout'. Zoals zo vaak zal de waarheid wel ergens in het midden liggen.

Achtergrond
  • Barrett Jackson, John Peddle via Facebook