Koop de enige Skyline R34 GT-R met het stuur aan de goede kant

Ja, hij bestaat! Met deze grijze GT-R hoef je niet linkshandig te schakelen of achterwaarts langs het poortje van de parkeergarage. Of je hem kunt betalen is een heel ander verhaal.

Koop de enige Skyline R34 GT-R met het stuur aan de goede kant

De laatste generatie van de Skyline GT-R wordt twintig jaar na dato nog altijd gezien als een van de meest indrukwekkende en geavanceerde sportwagens die Japan ooit neergezet heeft.

Mede dankzij de F&F-franchise, Need For Speed en Gran Turismo heeft de R34 de reputatie van een allesverslindend monster meegekregen. Die reputatie hield onder ander stand omdat de wagen buiten Japan helemaal niet verkocht werd. Grijze import was de enige optie, en dat betekende dus dat je vastzat aan een rechtsgestuurde layout.

Linksgestuurde GT-R

Een liefhebber in het Frans-Canadese Quebec had echter geen zin in schakelen met links en tickets aanpakken met een derde handje. Hij liet zijn grijze GT-R uit 2000 namelijk vakkundig ombouwen en creëerde daarmee de enige linksgestuurde R34 GT-R. Daarbij ging het gelukkig niet om bruut hak en zaagwerk: de Skyline ziet vanbinnen uit alsof hij gewoon zo uit de fabriek kwam rollen.

Non V-Spec

Omdat het oog ook wat wil werden de voorbumper, diffuser en badge van een V-Spec toegevoegd. Op mechanisch vlak is wagen echter vrijwel standaard.

De legendarische RB26DETT 2,6 liter twin turbo zesinlijn heeft alleen een ARC intercooler en een cold air intake meegekregen. Het vermogen zal dus niet ver boven de standaard 320-330 pk zitten. Het door de fabriek opgegeven aantal van 280 pk is zoals we inmiddels wel weten uiteraard onzin.

Koopje?

Als de enige R34 met het stuur aan de juiste kant zou je denken dat de auto een paar ton op zou leveren. Dat valt echter reuze mee, want de Skyline is buiten het bereik van Amerikaanse kopers.

De grijze Nissan stamt namelijk uit 2000, en is daardoor niet oud genoeg om legaal geimporteerd te worden naar de VS. De advertentie op Doug DeMuro's veilingsite Cars & Bids heeft tot nu toe een hoogste bod van 'slechts' 80.000 dollar aan weten te trekken.

Wil jij dit unieke, linksgestuurde koopje naar binnen halen? Dan moet je snel zijn: de veiling sluit over minder dan drie uur.

Cargasm
  • Cars & Bids