Thaise Skyline GT-R met Britse roots is bizar goedkoop

De gemiddelde R34 is tegenwoordig niet meer te betalen, maar dit bedrijf uit Thailand biedt een geweldig alternatief. Voor minder dan 10.000 euro staat er een Bayside Blue GT-R bij je op de oprit.

Thaise Skyline GT-R met Britse roots is bizar goedkoop

Als je het over peperdure vierwielers hebt, dan kom je al snel uit op exotische supercars en zeldzame klassiekers. Dat is immers een gegeven. Er is echter een andere sectie van de tweedehands automarkt die de laatste jaren enorm in de lift is gegaan.

Nu de Gran Turismo en The Fast & the Furious-generatie al redelijk op leeftijd is en geld over heeft, zijn de JDM-iconen uit die tijd gigantisch in waarde gestegen. Modellen zoals de Honda NSX, Toyota Supra en de Nissan Skyline GT-R zijn tegenwoordig zomaar enkele tonnen waard. Van de laatste hebben we in korte tijd zelfs twee exemplaren gezien die richting een half miljoen gingen.

Budget GT-R

Uiteraard zijn Skylines met enorm lage kilometerstanden uitzonderlijke gevallen, maar zelfs een goed gebruikt exemplaar is tegenwoordig geen koopje meer. Wat moet je dan, als minder vermogende Paul Walker-fan? Simpel: je stuurt even een berichtje via de Facebook-pagina van Thai Body Car. Het bedrijf kan namelijk voor een prikkie een heuse R34 GT-R voor je regelen. Je moet alleen even een stukje Brits staal aanleveren.

Britse basis

Zoals je misschien al vermoedt is de prachtige Skyline hierboven geen originele GT-R. Het is immers gebruikelijk om de mindere modellen uit de reeks een GT-R-look mee te geven. Bij de creaties van de Thaise kunstenaars gaat het echter veel verder. We hebben hier namelijk niet te maken met een Skyline. Het is zelfs niet eens een Nissan. Op de een of andere manier heeft Thai Body Car namelijk de ultieme donorwagen opgespoord voor een overtuigende replica. Nee, geen Silvia of iets dergelijks, maar een heuse Rover 200 Coupe.

Overtuigende nepper

Hoe ze erachter gekomen zijn durven we niet te zeggen, maar het eindresultaat spreekt boekdelen. Het Britse sportcoupeetje wordt met originele Skyline-panelen verlengd om het juiste silhouet te krijgen. Gek genoeg komt de daklijn van de 200 visueel genoeg overeen om het resultaat overtuigend te maken. Hetzelfde geldt voor de wielbasis, die slechts 11,5 centimeter korter is. De conversie beperkt zich niet tot de bodykit: ook het dashboard wordt geleend van de Skyline.

Veel show, geen go

Het eindresultaat is een op het eerste gezicht bijzonder overtuigende Skyline. Perfect om mee op te vallen op de parkeerplaats van de Mac. Het is echter wel aan te raden om de ramen en deuren dicht te houden en te wachten totdat iedereen weg is om te vertrekken.

Onder de kap vinden we namelijk geen machtige RB26DETT, maar een dwarsgeplaatste 1,6 liter viercilinder van Honda. Met 122 pk op de voorwielen via een viertraps automaat heeft de replica veel meer show dan go. Wil je toch wat meer power, dan kun je voor die 200 pk sterke 220 Turbo kiezen.

Toch interesse in een neppe GT-R? Voor ongeveer 10.000 dollar (€8750) bouwt Thai Body Car eentje voor je. Je moet natuurlijk wel zelf de Rover aanschaffen en naar Thailand verschepen. De conversie duurt ongeveer twee maanden. Dat klinkt als een hoop gedoe, maar het is waarschijnlijk nog altijd goedkoper dan een echte.

Algemeen
  • @thaibodycar via Facebook, BH Auctions