Honda komt terug in F1 als hoofdsponsor GP Japan

De Japanners hielden het vorig jaar voor gezien in de F1, maar de Honda-naam keert toch weer terug. Als eigenaar van Suzuka kan Honda het niet laten de Grand Prix van Japan te sponsoren.

Honda komt terug in F1 als hoofdsponsor GP Japan

Honda heeft eigenlijk altijd een grillige relatie gehad met de Formule 1. De Japanse fabrikant heeft sinds het noodlottige einde van het fabrieksteam uit de sixties er een gewoonte van gemaakt om te stoppen op een hoogtepunt.

Zo moest McLaren het a vier kampioenschappen tussen 1988 en 1991 het opeens zonder Honda-motoren stellen en werd de tweede incarnatie van het fabrieksteam eind 2008 verkocht aan Ross Brawn, die er prompt kampioen mee werd.

RBPTH001

Vorig jaar herhaalde Honda dat trucje door aan te kondigen de stickers van de motoren van Red Bull en AlphaTauri af te trekken, net op het moment dat Max Verstappen en Red Bull mee konden strijden voor de titel.

Honda kon nog even meegenieten van de succesvolle campagne van de Nederlander en besloot zelfs te blijven na de titelwinst. De labels werden echter alsnog omgekat: de motoren gaan nu door het leven als Red Bull RBPTH001. Honda's redenering achter de stap was de noodzaak om budget vrij te maken voor de elektrificatie van het wagenpark, maar dat budget kon kennelijk toch opgerekt worden tot 2026.

Honda feliciteert Honda

Nu de Grand Prix van Japan na twee jaar afwezigheid weer terugkeert kan Honda niet op de achtergrond blijven. Als het merk achter de regerend wereldkampioen en eigenaar van Suzuka Circuit zet het concern zichzelf in de spotlights als hoofdsponsor van het evenement.

Tijdens het weekend van 7 tot 9 oktober zullen we dus overal prominente Honda-logo's gaan zien. Na alle positieve publiciteit en de stijgende populariteit van de F1 lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de stickers weer op F1-wagens geplakt zullen worden.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool