VIDEO: Corvette Stingray gaat een stukje zwemmen

De overspoelde straten van Miami zijn geen probleem voor deze Florida Man. Met zijn peperdure pijlstaartrog komt hij gewoon op de plaats van bestemming.

VIDEO: Corvette Stingray gaat een stukje zwemmen

Auto's vernoemen naar bijzondere, indrukwekkende of stoere dieren is een lange en succesvolle traditie. Zo heb je bijvoorbeeld de Ford Mustang, Shelby Cobra en DeTomaso Pantera. Iets dat niet zo vaak voorkomt is dat de auto zich naar zijn naam gaat gedragen.

Een Corvette C8 in de Amerikaanse stad Miami nam het 'Stingray'-bijschrift echter wel heel erg serieus. Op de overstroomde straten van de stad ramde de eigenaar van de 'Vette zijn supercar zonder enige aarzeling dwars door het - dit keer wel echte - water.

All-Terrain Vehicle

Van de zijkant gezien is de stunt al indrukwekkend genoeg, maar een tweede video die van voren gemaakt is laat pas echt zien hoe diep de pijlstaartrog komt. De Corvette lijkt op bepaalde punten volledig onder water te verdwijnen. Het geeft in ieder geval een hele andere invulling van de term "All-Terrain Vehicle". Wellicht dat de marketingjongens van GM er iets mee kunnen.

Vanwege de in het midden geplaatste V8 heeft de C8 niet veel te lijden van het water, maar op lange termijn kan de eigenaar nog wel eens problemen gaan ondervinden. Vanwege de nabijgelegen zee kan het water namelijk nog best wel zout zijn, waardoor de roestduivel vrij spel krijgt. Het achterste subframe zal hem in ieder geval niet dankbaar zijn. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Algemeen
  • u/mrfahrenheit230 via Reddit