Corvette C8 Z06 klinkt als ouderwetse Ferrari (videos)

In een korte teaser horen we de nieuwe Corvette Z06 krijsen van plezier. Het geluid van de nieuwe flatplane V8 doet nog het meest denken aan een oude Ferrari.

Corvette C8 Z06 klinkt als ouderwetse Ferrari (videos)

Na lang wachten is het eindelijk zover: later vandaag wordt de Corvette C8 Z06 onthuld. De nieuwste editie van de snellere Corvette belooft meteen de meest radicale te worden. I plaats van de traditionele pushrod V8 waar General Motors zo groot mee geworden is krijgt de wagen een moderne V8 met bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cylinder mee. Bovendien heeft het blok een flatplane krukas, net zoals een Ferrari. De LT6 kennen we al van de C8.R Le Mans racer. Zonder de restricties van de FIA krijgt de Z06 echter vel meer vermogen mee: 625 in plaats van 500.

Teasers

Vlak voor de onthulling heeft Chevrolet automotive YouTuber Emelia Hartford eropuit gestuurd om met een paar teasers de publiciteitsmachine aan te zwengelen. Als getraind actrice en coureur wist ze precies waar ze op in moest spelen: het unieke geluid van de nieuwe v8.

Ferrari-vibes

De schelle krijs van de flatplane Z06 doet nog het meest denken aan de klassieke natuurlijk ademende V8 van Ferrari. Vooral bij het onderstaande clipje horen we duidelijk invloeden van de oude F355. Het is een nogal vreemd dat een Corvette een beter Ferrari-geluid produceert dan een Ferrari, maar dat is kennelijk de wereld waar we in moeten leven. Het is een heerlijk geluid, maar het strookt totaal niet met wat we van het Amerikaanse sportwagenicoon verwachten. De Z06 wordt vanavond om 17:45 Nederlandse tijd onthuld.

Cargasm
  • Corvette Racing, Emelia Hartford via Instagram