Ford geeft Mustang Mach-E de geur van benzine

Met 'Mach-Eau' probeert Ford zelfs de meest hardnekkige petrolheads over de streep te trekken. Het geurtje moet alle bezwaren rond elektrisch rijden doen vergeten.

Ford geeft Mustang Mach-E de geur van benzine

De toekomst is elektrisch. Althans, dat wordt ons keer op keer verteld. Bij die krampachtige overstap naar accubakken gaat er in de ogen van veel autoliefhebbers echter een hoop verloren. Vooral de beleving rond de verbrandingsmotor is een grote factor.

Bij Ford hebben ze daar aan gedacht. Om zelfs de meest koppige benzinesnuiver te overtuigen en de introductie van de nieuwe 487 pk-sterke Mustang Mach-E GT kracht bij te zetten heeft het merk een uniek geurtje ontwikkeld.

De geur van benzine

Uit een onderzoek leerde Ford dat maar liefst één op de vijf automobilisten niet zonder de sterke geur van het peperdure dinosap kan. Bijna zeventig procent gaf aan het op z'n minst jammer te vinden dat de geur langzaam zal verdwijnen. De geur van benzine werd onder Ford-rijders zelfs hoger aangeschreven dan de geur van wijn of kaas.

Mach-Eau GT

Ford ging naar aanleiding van het onderzoek aan de slag om de perfecte geur voor de Mach E te creëren. Het resultaat is Mach-Eau GT: een geur ontwikkeld in samenwerking met leidende parfumproducenten. Daarbij werd gekeken naar de geuren die normaal door interieurs, motoren en benzine uitgestoten worden.

Die chemicaliën werden vermengd met ingrediënten als blauwe gember, lavendel, geranium en sandelhout ome 'metaalachtige, rokerige en meer rubberachtige accenten' toe te voegen. Om de een of andere reden vond de geurexpert het ook nodig om een ‘dierlijk’ element bij te mengen om 'het Mustang-erfgoed te onderstrepen.' Welk dierlijk element dat is wordt gelukkig achterwege gelaten.

Niet te koop

Mach-Eau GT komt helaas niet in de schappen te staan bij de lokale Etos, Douglas of Kruidvat. Ford houdt het op een ludieke marketingstunt. Ford hoopt met een geur die niemand kan kopen (en dus niet kan ruiken) de 'mythes rond elektrische auto’s te helpen verdrijven en liefhebbers van traditionele auto’s te overtuigen van het potentieel van elektrische auto’s.' Waarvan akte.