Deze 721 pk-sterke Mercedes-AMG Mustang is een flinke uitdaging

En niet alleen om te rijden. Vooral om naar te kijken is de klassieke 'Stang geen makkelijke auto.

Deze 721 pk-sterke Mercedes-AMG Mustang is een flinke uitdaging

Een moderne motor in een oudere auto leggen is bijna altijd een goed idee. Meestal lever je wat karakter in, maar daar krijg je (in principe) meer vermogen, koppel, zuinigheid en betrouwbaarheid voor terug.

Vooral in de muscle car wereld is het heel normaal om een nieuwere GM LS, Chrysler Hellcat of Ford Coyote V8 in een klassieker te dumpen. Vaak blijft het dan toch binnen de familie. Een Europese of Japanse motor zul je buiten Tokyo Drift om niet snel tegenkomen.

AMG

Deze felgele Ford Mustang van 1969 brengt daar overtuigend verandering in. De Ford is door het Britse Anarchy Garage voorzien van de 5,5 liter twin turbo V8 uit een Mercedes E63 AMG.

Voor de vorm kreeg het blok van tuner MSL Performance nog een gezonde kuur mee: het vermogen steeg van 577 naar 721 pk. Het koppel is nog indrukwekkender: 1.200 Nm, 400 meer dan standaard.

Kit car-gehalte

Een donderende AMG V8 in een muscle car is nog wel te pruimen, maar de cosmetische aanpassingen kunnen we niet echt waarderen. Anarchy Garage vond het nodig om de voorbumper van de E63 onder de haaienneus van de Mustang te plakken.

Daarbij werden - wat ons betreft - veel te grote moderne wielen gemonteerd en kreeg de Mustang SLR-achtige sidepipes mee. De auto krijgt er een nogal hoog kit car-gehalte van. Wel handig: de remmen van de Mercedes zijn overgezet zodat de Ford ook nog eens stopt.

Saai van binnen

De ergste misdaden vinden we echter aan de binnenkant. Het interieur is namelijk volledig vervangen voor dat van een E-klasse, met uitzondering van de van een A-klasse geleende stoelen.

Het saaie, donkere interieur past niet alleen slecht bij een klassieke Mustang, maar ook niet bij de schreeuwerigheid die de auto van buiten laat zien. De spreuk "alleen omdat het kan, hoef je het nog niet te doen" is hier wel op zijn plaats.

Keihard rijden

Snel is de Frankenstein-Mustang natuurlijk wel. Maar dat moet dan ook. Zo lang je volgas voorbij schiet kan niemand zien wat je je auto aangedaan hebt. Het woord 'heiligschennis' is eigenlijk niet zwaar genoeg. Beelden van de E63 AMustang in actie vind je hieronder.

Cargasm
  • OFFICIALLY GASSED - OG