Pijnlijk: Haas pitmonteur vergeet wiel Mick Schumacher

Bij de pitstop van Schumi junior ging niet alles van een leien dakje: Mick kreeg namelijk maar drie wielen aangeleverd. Op het vierde exemplaar bleek een langere levertijd te zitten.

Pijnlijk: Haas monteur vergeet wiel Mick Schumacher

Het werd door het drama voor Ferrari en de rugpijn van Hamilton volledig ondergesneeuwd, maar ook bij Haas werden de nodige blunders gemaakt in Baku. Bij één van de pitstops van Mick Schumacher had de pitcrew van het team er duidelijk even de aandacht niet bij.

Drie van de vier monteurs stonden netjes op hun plek en verwisselden de banden zonder problemen. De vierde man was echter nog niet helemaal wakker. Een clip genomen van de onboard camera van Mick's VF-22 laat de klungelige en vooral zeer pijnlijke situatie goed zien.

Horrorweekend

De slome stop hielp Mick niet mee op zijn schijnbaar eindeloze jacht op zijn eerste punten in de Formule 1. Schumi junior eindigde de race als veertiende en één na laatste. Het uitvallen van teamgenoot Kevin Magnussen met een turboprobleem maakte het horrorweekend compleet voor Haas. Dit weekend hoopt het team het tij te keren op het semi-permanente Circuit Gilles Villeneuve van Montreal.

Formule 1
  • Haas F1 Team