Max Verstappen grijpt de overwinning in Montreal!

Zoals verwacht ging de regerend wereldkampioen er met de grootste beker vandoor in Canada, maar de weg er naartoe was minder eenvoudig dan gedacht. Een gevecht met Carlos Sainz in de slotfase bracht nog de nodige spanning met zich mee, maar Max liet zich niet gekmaken. Met de winst in Montreal heeft de Nederlander voorlopig de touwtjes in handen in het kampioenschap.

Max Verstappen grijpt overwinning in Montreal!

Na een razend spannende natte kwalificatie waren alle ogen gericht op Fernando Alonso, maar van de belofte om polesitter Max Verstappen aan te vallen kwam uiteindelijk weinig terecht. Verstappen was goed weg bij de start en leek de race te gaan domineren, zelfs toen Carlos Sainz zich met DRS-assistentie langs de Alpine werkte.

Problemen voor Perez

Max wist een gat van ongeveer drie seconden te behouden, totdat het helemaal mis ging voor teamgenoot Sergio Perez. In de aanloop naar bocht 8 kreeg de Mexicaan te maken met een versnellingsbakprobleem.

De gestrande Red Bull veroorzaakte een Virtual Safety Car, waar Verstappen meteen gebruik van maakte door te stoppen. Lewis Hamilton volgde hem naar binnen, maar Carlos Sainz en Fernando Alonso bleven buiten.

VSC II

Max leek tijd gewonnen te hebben met zijn VSC-stop, maar met nog 60 ronden te gaan was een eenstopper niet langer mogelijk. Helaas voor de Nederlander kreeg Sainz hetzelfde voordeel nadat de Haas van Mick Schumacher op precies hetzelfde punt een power unit probleem kreeg. Na de stop lag de Ferrari-rijder slechts 9.5 seconden achter de overgebleven Red Bull.

Yuki the Rookie

Ondanks de meevaller voor Sainz bleef Verstappen een tijd resoluut aan de leiding. Precies op het punt dat de Spanjaard het gat begon te verkleinen vergat Yuki Tsunoda dat na een pitstop de banden toch best wel koud kunnen zijn.

Met de AlphaTauri in de muur in bocht 2 kon de wedstrijdleiding niet anders dan een volledige safety car uitroepen.

Eindsprint

De safety car gaf Carlos Sainz de kans waar hij op hoopte. Met nog 15 ronden te gaan leek zijn eerste overwinning binnen handbereik.

De superieure rechtuitsnelheid van de Red Bull en de consistentie van Verstappen waren echter onoverkomelijk. Zelfs vanaf een halve seconde achterstand kon Sainz simpelweg niet dichtbij genoeg komen, waardoor Max er met zijn 26ste overwinning vandoor ging.

Resultaten

Na Montreal heeft Max Verstappen zijn greep op het kampioenschap grondig versterkt. Door de motorpenalties van Charles Leclerc (die zich puik terugvocht naar P5) en de uitvaller van Checo gaat de regerend wereldkampioen relatief comfortabel aan de leiding met 175 punten. Sergio Perez houdt ondanks zijn DNF de tweede plek bezet met 129, maar Leclerc is akelig dichtbij met 126. Over twee weken krijgt de Ferrari-teamleider de kans om P2 terug te pakken op Silverstone.