Horner: 'Mercedes zal sterk zijn op Silverstone'

Na negen races durft de Red Bull-chef zijn voormalige aartsrivalen eindelijk weer een bedreiging te noemen. Op het vlakke en razendsnelle Silverstone zullen de Silberpfeilen volgens Christian weer een rol van betekenis gaan spelen.

Horner: 'Mercedes zal sterk zijn op Silverstone'

Sinds de start van het nieuwe ground effect tijdperk hebben Ferrari en Red Bull niets te vrezen gehad van de rest van het veld. Zo lang de wagens heel blijven heeft de rest van het veld geen schijn van kans. Voor het eerst sinds 2012 hoort ook Mercedes bij die laatste groep. De schijnbaar hopeloos inconsistente W13 kom stabiliteit en rechtuitsnelheid tekort op de top twee, met name op hobbelige stratencircuits.

Vlakke circuits

Na de grote update leek Mercedes in Spanje echter weer op te krabbelen. Het extreem vlakke circuit maakt het mogelijk om de wagen extreem laag te runnen, zonder risico op doorslaande ophanging. Helaas voor het team van Toto werd de race gevolgd door drie (semi-)stratencircuits in Monaco, Azerbeidzjan en Canada, waar de W13 niet tot zijn recht kon komen.

Dit weekend is het F1-circus echter terug op een modern Grand Prix circuit: Silverstone. Volgens Red Bull-chef Christian Horner betekent dit dat de Barcelona-vorm van Mercedes terug zal keren, zo verklaarde hij tegenover Autosport:

"Zeker, ik denk dat ze sterk zullen zijn op Silverstone. Ik zie geen reden waarom ze dat niet zouden zijn. Paul Ricard, hetzelfde."

Silverstone wordt zwaar

Naast Mercedes verwacht Horner uiteraard ook dat Ferrari een bedreiging zal vormen op Silverstone. De layout met veel hogesnelheidsbochten ligt de Scuderia nu eenmaal beter dan Red Bull. Nu er voorlopig geen grote updates gepland staan moet Red Bull volgens Christian flink aan de bak om nog een overwinning aan de reeks toe te voegen:

"Ik denk dat Ferrari ook snel zal zijn op Silverstone. Het zou voor ons een meer uitdagend circuit kunnen zijn alleen al vanwege de layout. Het is ongelooflijk dat we een run van zes overwinningen achter elkaar hebben weten te plakken, maar Silverstone kan best wel eens het meest uitdagend zijn."

"We hebben niet groots gepland voor de zomerstop, we hebben de voorkeur voor een heel bescheiden evolutie. Onderdelen worden geïntroduceerd wanneer onderdelen aan het einde van hun levensloop komen. Het is een hele andere vorm van ontwikkeling dan wat je in voorgaande jaren gezien zou hebben."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team