Formule 1 promoot klimaatdoelen met nieuwe 'Net Zero' logo's

Het is weer zover: het marketingteam van de F1 heeft een nieuw kleurenschemaatje bedacht. Dit keer promoot de sport het doel om vanaf 2030 volledig CO2-neutraal te opereren.

Formule 1 promoot klimaatdoelen met nieuwe 'Net Zero' logo's

De marketeers en vormgevers van de F1 houden zich de laatste tijd goed bezig. Vorig seizoen verblijdden ze ons met de 'Powered by HYBRID' logo's, waarmee de vaak verguisde turbo-hybride power units aangeprezen werd.

Met de kleuren van Saudisch staatsoliebedrijf Aramco op de achtergrond werd gepocht over een thermische efficiënte van meer dan 50%. Een efficiënte verbrandingsmotor stoot echter nog steeds CO2 uit, waardoor de campagne in recordtijd over datum was. Met het nieuwe Net Zero 2030 zet de F1 echter onverminderd door.

CO2-neutraal

Met de nieuwe logo's probeert de F1 aandacht te vragen voor de campagne om sport volledig CO2-neutraal te maken tegen 2030. Één van de grootste speerpunten van het project is de volledig synthetische en duurzame e-fuel die vanaf 2026 ingezet zal worden.

Een nieuwe generatie hybride power units met meer elektrische assistentie moet vanaf dat jaar gaan meewerken om de doelen bereikbaar te maken. Op dit moment rijdt de F1 nog op E10, met slechts 10% hernieuwbare ethanol. Het werd dit seizoen onthaald als een enorme stap, terwijl de gewone consument al jaren op het goedje rijdt.

Hernieuwbare kantoren

Naast het opschonen van de V6jes werkt de F1 naar eigen zeggen hard aan het vergroenen van alle randzaken rond de sport. Zo zijn de emissies van de logistieke afdeling verkleind door TV-uitzendingen op afstand te doen en zijn er nieuwe, meer efficiënte containers ontwikkeld die in kleinere, zuinigere vliegtuigen passen. Ten slotte claimt de F1 dat alles in de kantoorpanden draait op 100% hernieuwbare energie, wat de sport de hoogste eco-accreditatie van de FIA opleverde.

En verder?

De babystapjes die tot nu toe gezet zijn om de ambitieuze doelen te behalen zullen in de komende acht jaar flink aangevuld worden, aldus de F1. Na jaren van gejaag kriskras over de wereld gedurende het seizoen zal de organisatie de kalender aan gaan passen om de logistiek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ook zijn er plannen om de CO2-uitstoot van het vervoer voor de fans te verminderen. Naar eigen zeggen racet de F1 naar de gestelde doelen. We zijn erg benieuwd of het ze gaat lukken.

Formule 1
  • Formula 1