Fernando Alonso pakte bijzonder record op Silverstone

De 41-jarige veteraan heeft tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië een nieuwe voetnoot in de geschiedenisboeken geschreven. 'Nando is nu officieel de meest ervaren F1-coureur ooit.

Fernando Alonso pakte bijzonder record op Silverstone

Zestien jaar na zijn laatste titel en negen jaar na zijn laatste overwinning is Fernando Alonso nog altijd een publiekslieveling. De 41-jarige veteraan weet met zijn pure raceinstinct en ongezouten meningen nog altijd tot de verbeelding te spreken. Afgelopen weekend reed hij zich opnieuw in de kijker door een puike P5 te pakken voor Alpine, achter het duellerende trio van Sergio Perez, Lewis Hamilton en Charles Leclerc.

Kilometervreter

Tijdens die race zette Alonso ongemerkt nog een indrukwekkende prestatie neer. Volgens de statistische afdeling van de Formule 1 heeft de Spanjaard na 19 seizoenen namelijk de meeste racekilometers in de geschiedenis van de sport afgelegd. Met Minardi, Renault, McLaren, Ferrari en Alpine reed hij maar liefst 92.643 racekilometers.

Fernando had vast liever een ander soort record op zijn naam gehad, maar dat maakt zijn prestatie niet minder indrukwekkend.

Het feit dat hij zo lang op topniveau mee heeft kunnen strijden is niet uit te vlakken. Nu hij de laatste races de overhand lijkt te hebben ten opzichte van veel jongere teamgenoot Esteban Ocon en nog altijd met een dikke grijns achter het stuur zit lijkt het er niet op dat Fernando het erbij zal laten zitten. Het kan dus maar zomaar dat Alonso nog een paar jaar in de sport blijft hangen.

Het zal ons benieuwen of zijn record ooit verbroken zal worden. Wellicht gaan Sebastian Vettel en Lewis Hamilton hem nog achterna.

Formule 1
  • BWT Alpine F1 Team