Binotto: 'Geen reden waarom Ferrari niet alle tien overgebleven races kan winnen'

Vanaf nu tot december kleurt het podium elk raceweekend rood als het aan Mattia Binotto ligt. Het pakket van de Scuderia is volgens de Italiaan zo sterk dat tien overwinningen achter elkaar prima moeten kunnen.

Binotto: 'Geen reden waarom Ferrari niet alle tien overgebleven races kan winnen'

Na het slippertje van Charles Leclerc op Paul Ricard ziet het er slecht uit voor de titelkansen van Ferrari. In beide kampioenschappen staat de Scuderia inmiddels flink achter: het verschil tussen Leclerc en Max Verstappen is 63 punten, terwijl het team 82 punten achter ligt op Red Bull.

Ondanks een vaak snellere auto lijken de Italianen door onbetrouwbaarheid, vreemde strategie en rijdersfouten toch de grip op de titels te verliezen.

'Ik hou de score niet bij'

Tegenover Autosport benadrukt Ferrari-opperhoofd Mattia Binotto dat er vooral nog geen man overboord is bij Ferrari. De lange Italiaan richt zich zelfs helemaal niet op het scorebord: hij probeert gewoon elke race te maximaliseren. Voor Hongarije betekent dat minimaal een 1-2:

“Ik weet het niet, want ik hou de score niet bij. Als je me gevraagd had voor de race wat het gat was naar Red Bull of Max, dan had ik geen antwoord kunnen geven want daar kijk ik niet naar. Waar we op gefocust zijn is om bij elke race de maximale resultaten te behalen."

"Dat gebeurde niet hier in Paul Ricard, maar ik denk dat we al gefocust zijn op Hongarije en daar heen gaan voor een 1-2. Ik denk dat elke race net zoveel telt als de anderen. Aan het einde van het seizoen zullen we de optelsom maken en kijken waar we zijn."

Tien overwinningen op rij

De snelheid van Leclerc vóór zijn crash geeft Binotto goede hoop dat de Scuderia de komende races dominante prestaties neer kan zetten. Bovendien is er geen garantie dat het voor Max Verstappen en Red Bull allemaal van een leien dakje zal gaan. Tien overwinningen op rij voor Ferrari zijn volgens Binotto geen onmogelijke opgave:

"Ik denk dat het belangrijker is om te kijken naar het goede pakket. Er is geen reden waarom [Ferrari] niet tien races kan winnen vanaf nu tot het einde. Ik denk dat de manier om er naar te kijken is om positief te zijn, en ik hou ervan om positief te zijn - optimistisch te blijven."

"Kan er iets gebeuren met Max en met Red Bull? Het gebeurde al met hen net zoals het met ons gebeurde. Misschien gebeurt het [in de toekomst] ook. Maar daar reken ik niet op. Ik denk dat we ons op onszelf moeten richten en ons best moeten doen."

"We moeten elke race gefocust blijven. Als ik terugkijk naar de afgelopen races hadden we altijd groot potentieel. Het vertaalde zich niet naar de beste resultaten wat betreft punten voor het kampioenschap, maar nu is er geen reden waarom dat in de komende tien races niet kan gebeuren. Het potentieel is er. De coureurs zijn fantastisch. Dus ik ben best positief."

Formule 1
  • Scuderia Ferrari