Hamilton: 'Niet winnen dit jaar is niet het einde van de wereld'

Sir Lewis heeft er vrede mee dat er een grote kans is dat hij en Mercedes dit seizoen geen race meer zullen winnen. In plaats van te vechten voor een overwinning richt de zevenvoudig wereldkampioen zich op het afpakken van de tweede plek van Ferrari in het constructeurskampioenschap.

Hamilton: 'Niet winnen dit jaar is niet het einde van de wereld'

Lewis Hamilton heeft op dit moment een uniek record op zijn naam staan. Sinds zijn debuut in 2007 voor McLaren heeft de Brit in elk seizoen minimaal één Grand Prix weten te winnen, ongeacht de dominantie van de overige teams.

Na vijftien jaar lijkt daar echter toch verandering in te komen. De combinatie van Red Bull en Max Verstappen lijkt met name in de tweede seizoenshelft daadwerkelijk onverslaanbaar te zijn, waardoor Sir Lewis waarschijnlijk genoegen zal moeten nemen met een tweede plaats als beste resultaat.

Lewis heeft er vrede mee

Sinds duidelijk geworden is dat er echt niet meer in zit bij Mercedes is Hamilton op een relativatie-toer gegaan. Opeens is vechten in het middenveld veel leuker dan altijd onbedreigd winnen, en geniet de Brit van de nieuwe uitdaging om zijn team terug naar de kop te brengen.

Lewis bleef echter nog lang vasthouden aan de droom om alsnog een Grand Prix op zijn naam te schrijven in 2022. Tegenover de BBC heeft hij toegegeven dat hij er inmiddels vrede mee heeft als het toch niet lukt:

"Ik kijk er niet naar as een droge periode. Ik heb het gevoel dat dit een jaar van groei geweest is. Het is een goede ervaring geweest voor iedereen. Er zijn nog zes races dus er zijn zes kansen en we zullen proberen om een overwinning te pakken. Maar als we het niet goed doen, dan denk ik niet dat het het einde van de wereld is."

Tweede plaats

De prioriteit van Mercedes ligt volgens Lewis helemaal niet bij het scoren van een dagsuccesje. Nu de nukkige W13 zich beter begint te gedragen en Ferrari aan snelheid in begint te leveren zien ze in Brackley de kans om de tweede plek in het constructeurskampioenschap af te pakken. Het verschil tussen de Scuderia en de Silberpfeilen is immers nog maar 35 punten:

"We moeten de auto gewoon begrijpen. Ons doel is een tweede plaats. Hopelijk zullen we het in de komende zes races goed doen."