FIA stelt beoordeling budget cap uit tot 10 oktober

In typische stijl heeft de organisatie de hele dag gewacht met vrijwel niets aankondigen. Het uitgeven van de langverwachte officiële beoordelingen van de naleving van de budget cap is namelijk met vijf dagen uitgesteld.

FIA stelt beoordeling budget cap uit tot 10 oktober

De complete F1 en aanverwanten keken vandaag de hele dag reikhalzend uit naar een statement vanuit de FIA. De organisatie zou namelijk met een definitief oordeel gaan komen over de naleving van de vorig jaar voor het eerst ingestelde budget cap.

Vanwege geruchten verspreid door Italiaanse media worden Aston Martin en Red Bull immers verdacht van het doorbreken van het budgetplafond, wat ze mogelijk een blijvend voordeel gegeven heeft te opzichte van de rest.

Weinig te zeggen

Het urenlange F5'en van de website en het speuren op Twitter is echter voor niets geweest. In een statement meldt de FIA namelijk dat ze eigenlijk niet zoveel te melden hebben.

Wel hamerde de organisatie erop dat het beoordelen van de naleving van de financiële reglementen is een zwaar en gecompliceerd proces is. Vandaar dat er nog eens vijf dagen uitgetrokken zullen worden voordat er een officiële bekendmaking gedaan wordt. De nieuwe deadline is nu op maandag 10 oktober.

Eeuwig uitstel

Het is te hopen dat de FIA het budget cap-verhaal niet dezelfde behandeling geeft als het bepalen van de motorreglementen voor 2026.

In dat geval kunnen we immers nog veel meer lege persberichten met nieuwe data gaan verwachten. Het feit dat de afwikkeling van het proces al eerder meerdere keren is uitgesteld geeft echter niet bepaald goede hoop.