Horner reageert op geruchten budget cap: 'Uitgaven waren onder de limiet' 

De Red Bull teamchef heeft kalmpjes gereageerd op de beschuldiging van het overtreden van de budget cap. Volgens de Brit is er helemaal niets mis met de boekhouding van zijn team.

Horner reageert op geruchten budget cap: 'Uitgaven waren onder de limiet' 

Eerde vandaag kwam Italiaanse krant La Gazetta dello Sport met het sappige verhaal dat drie teams zich afgelopen seizoen niet aan de afgesproken budget cap gehouden zouden hebben.

Van het trio werden er twee met naam en toenaam genoemd: Aston Martin en Red Bull. Die laatste zou vier tot vijf miljoen bovenop de limiet van 145 miljoen dollar op gegooid hebben. Deze 'kleine' overtreding zou serieuze gevolgen kunnen hebben voor het team.

Niets van waar

Volgens Red Bull-opperhoofd Christian Horner is er echter helemaal niets waar van de geruchten. De FIA heeft haar oordeel na twee keer uitstel zelfs nog helemaal niet klaar. Horner is er echter zeker van dat RBR met vlag en wimpel door de controle zal komen:

"De boekhouding is ingediend in maart. Dus het is een lang proces binnen de FIA, en we zitten midden in dat proces op dit moment, dus ze volgen dat proces op een juiste manier. Ik denk dat midden volgende week het moment is dat ze hun certificaten uitroepen. Ik denk dat onze aangifte zeker onder de limiet zat en het is aan de FIA, uiteraard, om hun proces te volgen, wat ze op dit moment doen."

"Elk team is er in theorie aan blootgesteld dus ze zullen naar de ingediende boekhouding van elk team gekeken hebben. Dus ze volgen een proces en die einddatum is verplaatst van juli naar september naar oktober maar het is een flinke taak. Het is een hoop voor ze om doorheen te komen. Ik denk dat er altijd geruchten zullen zijn. Ik heb gehoord van [geruchten over] grote overtredingen of zoiets. Daar ben ik me zeker niet bewust van."

Nieuw proces, oude FIA

Horner hamerde er bovendien op dat de reglementen en procedures rond de budget cap nog bijzonder vers zijn. De FIA kennende moet er nog een hoop aangepast en verduidelijkt worden voordat het proces duidelijk en gestroomlijnd verloopt. Christian is er zeker van dat de organisatie hard aan het werk is om volgende woensdag de resultaten te kunnen presenteren:

"Het is een nieuwe set reglementen en een set van zeer ingewikkelde reglementen. Dus hoe de regels geïnterpreteerd en toegepast worden, je zult er ongetwijfeld aan blootgesteld worden. Ik ben er zeker van dat het gedurende de tijd gestroomlijnd zal worden maar we zijn zeker van onze ingediende documenten en zoals ik zei zit de FIA in een proces."

"Je moet er rekening mee houden dat dit de eerste keer is dat [de budget cap] ooit gebeurd is. Maar we doen zorgvuldig ons werk, we worden toch doorgelicht. Het is een vergelijkbaar proces met het werken met een belastingcontroleur. Het een beetje specifiek voor de Formule 1. Verduidelijkingen kwamen al binnen zelfs nadat de documenten waren ingediend dus je kunt zien hoe onvolwassen het proces is. Maar natuurlijk werkt de FIA er hard aan en doen ze hun uiterste best."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool