Verstappen houdt pole na Lando Norris-incident

Het akkefietje tussen Max en Lando Norris is met een sisser afgelopen. De stewards lieten hem er vanaf komen met een formele reprimande, waardoor zijn pole position niet in gevaar kwam.

Verstappen houdt pole na Lando Norris-incident

Na een zinderende sessie wist Max Verstappen op Suzuka met een minimaal verschil van slechts 0.010 van een seconde pole te pakken ten opzichte van Charles Leclerc.

Eerder in Q3 was de Nederlander echter betrokken bij een incident met de McLaren van Lando Norris, waardoor er een vraagteken achter zijn pole position gezet werd.

Het incident

Tijdens de out lap aan het begin van Q3 probeerde Verstappen zijn banden op te warmen in voorbereiding op een snelle ronde. In de aanloop naar de Casio Triangle-chicane ging Max even op het gas, maar verloor hij de staart van zijn Red Bull. Helaas besloot Lando Norris precies op dat moment om de Nederlander in te halen om vrije lucht te krijgen.

Norris moest de glijdende Red Bull ontwijken via het gras, maar leed uiteindelijk geen schade. Later in de sessie verontschuldigde Max zich naar Lando, maar de FIA besloot het incident na de sessie alsnog te onderzoeken.

Formele reprimande

Na een kort gesprekje met beide mannen oordeelden de stewards dat Verstappen niet opzettelijk had geprobeerd om Norris te hinderen of in gevaar te brengen. Hij verloor simpelweg even de controle over zijn auto.

Het is echter alsnog de verantwoordelijkheid van de coureur om ten alle tijde zijn wagen onder controle te hebben. Om die reden werd Max verantwoordelijk gehouden voor het incident. Met een tik op de vingers in de vorm van een formele reprimande werd de zaak afgedaan.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool