NASCAR-coureur wint vijf plekken met spectaculaire videogame move (video)

NASCAR-coureur Ross Chastain deed iets waar we allemaal wel eens van gedroomd hebben. Met een volgas videogame-style wallride pakte hij in de laatste bocht op de laatste ronde zomaar vijf plekken. Daardoor kon de Amerikaan door naar de Championship 4 finale.

NASCAR-coureur wint vijf plekken met videogame move (video)

Racegames zijn prima tijdverdrijf, maar soms kunnen ze extreem frusterend werken. Na meerdere gefaalde pogingen om een race op de normale manier te winnen heeft iedereen wel eens de Gran Turismo 4-strategie geprobeerd: volgas geven en de auto van de muren af laten stuiteren.

In het echte leven komt die strategie meestal echter uit op een bezoekje aan het lokale ziekenhuis in plaats van het podium. Het echte leven heeft namelijk wel een schademodel. Bij de Xfinity 500 op Martinsville Speedway liet NASCAR-coureur Ross Chastain echter zien dat het gewoon kan.

Pro gamer move

Chastain was op jacht naar een plekje in de Championship 4, de allesbepalende finale van het hopeloos ingewikkelde dubbele NASCAR-seizoen. In de slotfase van de race lag hij echter slechts tiende, waardoor hij tekort kwam op een plekje in de finale.

Met één bocht te gaan besloot Ross het er gewoon op te wagen: de Amerikaan zette zijn Chevy Camaro stock car tegen de muur en gaf volgas. Chastain haalde vijf mensen in, inclusief Denny Hamlin, zijn dichtstbijzijnde concurrent voor de Championship 4. Chastain pakte Hamlin op de lijn en ging daarmee door naar de finale.

Ronderecord

Chastain's move katapulteerde hem meteen in de geschiedenisboeken. Nog nooit ging iemand zo hard door bocht 3 en 4 van de speedway. De ronde was dan ook meteen een officieel racerecord. Of hij de Championship 4 shootout nu wint of niet, Ross Chastain's naam zal nooit vergeten worden.

Autosport
  • NASCAR
  • NASCAR