Ziggo Sport-topman wil uitzendrechten Formule 1 terughalen 

Ziggo Sport opperhoofd Marcel Beerthuizen wil zijn zender weer op de kaart gaan zetten in autosportland. Beerthuizen zegt 'ambitieus' te zijn

Ziggo Sport-topman wil uitzendrechten Formule 1 terughalen 

Sinds eind vorig jaar moet Ziggo Sport het zonder de Formule 1 doen. Bij de aanbesteding van de uitzendrechten werd de Nederlandse zender overboden door het Scandinavische mediaconglomeraat Nordic Entertainment Group, het moederbedrijf van streamingsdienst Viaplay.

De top van de autosport zit nog tot eind 2024 achter slot en grendel bij de noorderlingen, maar als het aan topman Marcel Beerthuizen ligt komt daar over twee jaar verandering in.

Jacht op de F1

Afgelopen week boekte Ziggo Sport een overwinning in de voetbalwereld door de rechten voor de Europa League, Conference League en de Champions League binnen te slepen.

Het veiligstellen van de prominente UEFA-leagues is volgens Beerthuizen echter nog maar het begin. Ziggo moet namelijk alle grote namen in de sportwereld weer naar zich toe gaan trekken. Beerthuizen hintte in een video meteen op een komende jacht op de uitzendrechten voor de Formule 1:

"We zijn altijd geïnteresseerd in premium content. Dat hoort bij onze zender en we willen het allerbeste van sport brengen. Dat is Eredivisevoetbal, maar dat is ook Formule 1 bijvoorbeeld. Het is niet gezegd dat je dit zomaar kan binnenhalen, maar ambitieus zijn we, dat hebben we hier wel mee laten zien denk ik",

Return of the Mol?

Ziggo slijpt dus alvast de messen voor de biedoorlog die over twee jaar los zal barsten. De tijd zal het leren of de Nederlandse zender in de tussentijd genoeg fondsen kan genereren om internationale concurrenten dit keer van zich af te kunnen slaan.

Of het oude commentaar-team in dat geval hersteld zal worden is uiteraard nog niet bekend. Vooralsnog zul je Olav Mol en co alleen kunnen vinden bij Grand Prix Radio en in de nabeschouwingen van het Ziggo Race Café.

Formule 1
  • Ziggo Sport Racing, Red Bull Content Pool, BrunoPress