Ziggo Sport F1 is op sterven na dood

Na het verlies van de TV-licentie is het bij Ziggo hard achteruit gegaan. De F1-gerelateerde uitzendingen van de zender trekken tegenwoordig bijna niemand meer.

Ziggo Sport F1 is op sterven na dood

In mei 2021 verloor Ziggo Sport een biedingsoorlog met het Scandinavische mediaconcern Nordic Entertainment Group. De Nederlandse divisie van mediagigant Liberty Global (ja, die!) moest afgelopen seizoen met lede ogen aanzien hoe nieuwe streamingsdienst Viaplay het stokje overnam. F1-coryfee Olav Mol moest uiteindelijk zelfs uitwijken naar de Belgische radio.

Ziggo probeerde er via een sublicentie nog het beste van te maken met voorbeschouwingen, samenvattingen en nabeschouwingen en het haastig hernoemde Race Cafe. Usual suspects Rob Kamphues, Robert Doornbos en Rob van Gameren en vaste gasten Olav Mol en Jack Plooij deden een beroep op de loyaliteit van het Oranje Legioen door op de oude - vaak te lollige en weinig inhoudelijke - voet verder te gaan.

Vechten tegen de bierkaai

Uit de bevindingen van kijkcijferwaakhond Stichting Kijkonderzoek blijkt dat al die moeite grotendeels tevergeefs is. Zonder de exclusieve livebeelden kan Ziggo Sport F1 de kijker niet langer aan zich binden.

De zender verliest het zelfs ruim van staatskanaal en sublicentieconcurrent NPO1. Afgelopen zondag trokken de voorbeschouwing, nabeschouwing en de herhaling van de Grand Prix van Saoedi Arabiƫ van Ziggo Sport bij elkaar opgeteld gemiddeld 262.000 kijkers. Alleen de samenvatting van de staatsomroep trok op zichzelf al 926.000 kijkers gemiddeld.

Terugkapen

Helaas voor de Hollandse zender is de aftakeling van de kijkcijfers voorlopig nog niet te herstellen. NENT en Viaplay hebben immers nog tot en met 2024 de rechten voor de liveuitzendingen van de Formule 1. Het Race Cafe-team zal dus nog minimaal twee seizoenen aan moeten modderen.

Vanuit de top van Ziggo gingen recent al stemmen op om de rechten over twee jaar terug te kapen van de Scandinaviƫrs. Met het oog op de veel financiƫle grotere reserves van NENT zal dat echter nog een flinke klus worden.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress