Ook Robert Doornbos aan de kant gezet door NENT

Het NENT-concern blijft maar slachtoffers maken in de Nederlandse F1-scene. Na Olav Mol is ook Robert Doornbos gepasseerd voor een rol bij nieuwe zender Viaplay.

Ook Robert Doornbos aan de kant gezet door NENT

Nadat Ziggo eerder dit jaar de TV-rechten verloor aan de Scandinavische mediagroep NENT staan er flinke veranderingen te wachten. Afgelopen woensdag maakte het bedrijf al bekend niet verder te zullen gaan met F1-coryfee Olav Mol.

In plaats daarvan zullen de live-uitzendingen van de in Nederland nieuwe Viaplay streamingsdienst van commentaar worden voorzien door Nelson Valkenburg (Eurosport) en ex Formule Ford kampioen Melroy Heemskerk. Mol heeft inmiddels toegezegd verder te gaan met Grand Prix Radio, nadat NENT geen enkele moeite had gedaan contact met hem op te nemen.

Andere richting

Het negeren van Mol zou onderdeel zijn van een 'nieuwe richting' die NENT wil inslaan met de Nederlandse Formule 1 tv. Voor het studiowerk is namelijk NOS-presentatrice Amber Brantsen aangetrokken, waardoor de luidkeelse Ziggo-anchor Rob Kamphues in ieder geval naast het net zal vissen.

Zijn adjudant aan de Ziggo-tafel, voormalig F1-coureur Robert Doornbos, was nog in gesprek met NENT. Tegenover BN De Stem heeft Doornbos echter toegegeven dat ook zijn dagen als TV-expert geteld zijn: "NENT kiest niet voor mij helaas. Ze gaan een andere route in."

Andere opties

Aangezien voormalig F1-coureurs nogal dun gezaaid zijn in ons kleine koude kikkerlandje is het nog maar de vraag met wie NENT de studio wil gaan opvullen.

Naast Doornbos kunnen we alleen namen als Giedo van der Garde en Christijan Albers bedenken. Oude rotten zoals Jan Lammers en Gijs van Lennep zijn vast geen onderdeel van de nieuwe en hippe visie die NENT voor Viaplay in gedachten heeft. Misschien kunnen ze Jos nog even uit zijn motorsport-revival halen.

Experts buiten de F1 zijn er natuurlijk ook: zo hebben we bijvoorbeeld Renger van der Zande, Ho-Pin Tung en Jeroen Bleekemolen.

In een bijzondere move zouden de Scandinaviers echter in gesprek zijn met David Coulthard, al zouden de expertise en de connecties van de Schot waarschijnlijk gebruikt worden voor werk op locatie in de pits. Slechts nieuws dus voor Jack Plooij en Rick Winkelman.

We zijn dan ook erg benieuwd wie de stoeltjes aan de Viaplay-tafel zal gaan bezetten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Heineken Dutch Grand Prix