'Liberty Media heeft Formule 1 te koop staan'

Vijf jaar na de aankoop van de F1 is de Amerikaanse mediagigant er kennelijk alweer klaar mee. De waardering van de sport zou volgens een 'ingewijde' tranentrekkend zijn.

'Liberty Media heeft Formule 1 te koop staan'

Sinds 2017 is de Formule 1 in handen van mediaconglomeraat Liberty Media. De overdracht van CVC Capital naar Liberty bracht de nodige veranderingen met zich mee, zowel positief als negatief. Aan de goede kant trad de F1 eindelijk toe tot de wereld van social media, waardoor de fanbase enorm groeide en verjongde. De populariteit van de sport ging mede dankzij Drive To Survive de stratosfeer in.

Aan de andere kant begint de sport echter steeds meer te veranderen in ordinaire entertainment. De vele peperdure straatraces die behandeld worden als concerten, de Sprints en het ene na het andere plan om de spanning erin te brengen schaven langzamerhand het imago van de F1 als serieuze sport weg.

De "insider"

De Formule 1 zal echter niet de kans krijgen om een echt circus te worden. Liberty is namelijk bezig om de sport weer op de markt te zetten voor de volgende misbruiker eigenaar. Althans, dat meent beroepsoplichter en kwaaie kerstman William Storey, de CEO van vaporware bedrijf en voormalige F1-sponsor Rich Energy.

Volgens William wil Liberty als een slimme pokerspeler stoppen op de top en flink cashen nu de F1 zo populair is. De waardering van de sport zou die van Manchester United volledig in de schaduw zetten.

Het zou gaan om een bedrag waarvan Storey niet kan geloven dat ze het ervoor zouden krijgen. Via een omweg koppelde hij het door hemzelf aangekondigde gerucht nog even aan de actualiteit door het FTX-cryptoschandaal er aan de haren bij te slepen.

Oceanen vol zout

Helaas voor de criticasters van Liberty Media is de bron van het gerucht dus niet bepaald betrouwbaar. We kennen Storey immers als de man die op social media tirades afstak tegen een team dat hij helemaal niet betaalde.

Bovendien werd de beste man aangeklaagd voor het jatten van een logo en werd hij nog even uit zijn eigen bedrijf gezet. Later claimde hij meerdere keren zijn eigen F1-team te zullen oprichten, maar ook daar kwam niets van terecht.

We kunnen zijn uitspraken dus wel met een paar oceanen vol zout nemen. Voorlopig lijkt Liberty immers nog lang niet klaar met het opblazen en uitknijpen van de Formule 1.

Formule 1
  • Liberty Media, Red Bull Content Pool