Hamilton heeft geen zin in test na Abu Dhabi:  'Misschien moet ik me maar ziek melden' 

Wat Sir Lewis betreft kan het seizoen van 2022 niet snel genoeg over zijn. Helaas voor hem moet hij nog één keer in de de tegenvallende Mercedes W13 stappen tijdens de post-season etst. Hamilton meldt zich echter liever ziek.

Hamilton heeft geen zin in test na Abu Dhabi:  'Misschien moet ik me maar ziek melden' 

Voor Lewis Hamilton is 2022 uiteraard een jaar om te vergeten. Het windtunnel-potentieel van de radicale zeropod W13 vertaalde zich niet naar het circuit, waardoor Mercedes in het begin van het seizoen met afstand het derde team was.

Te snel voor het middenveld, maar te langzaam voor de top. Na het verlies van de titel in 2021 kon Hamilton niets meer dan doen op zijn tanden bijten en werken aan verbetering.

Records in het water

Die verbetering kwam er in de laatste races van het seizoen, met name op circuits op grotere hoogte zoals Mexico en Brazilië. Helaas voor Lewis kwam dat succes echter niet zijn kant op.

Ondanks een sterke reeks podiums kon hij voor het eerst in zijn carriere géén pole position of overwinning pakken. Die eer ging in beide gevallen naar teamgenoot George Russell, die Hamilton ook nog eens versloeg in de eindstand.

Blijven geloven

Naar eigen zeggen bleef Sir Lewis echter tot op het laatste moment geloven in de kans op een overwinning:

"Ik heb tot de laatste race geloofd dat er mogelijk een kans was [op een overwinning]. Dus ik denk dat het belangrijk is om vast te houden aan die hoop en gewoon te blijven werken."

"Ik heb alles gegeven. Ik denk dat de laatste race uiteindelijk bijna was zoals het hele seizoen, het vatte het hele jaar samen. Dus ik ben blij dat het klaar is. Natuurlijk zou het mooi zijn om een overwinning te hebben gescoord. Maar één overwinning is niet echt genoeg, of wel?"

Spontane rugpijn

Als het aan Lewis ligt stapt hij nooit meer in de wagen die zijn records verpest heeft, maar met de post season test in Abu Dhabi in aantocht heeft hij eigenlijk geen keuze.

Tegenover de aanwezige media grapte hij dat hij zich misschien maar ziek ging melden. Hamilton voelde plots een acute rugpijn opkomen:

"Ik weet het niet, ik denk dat ik me maar ziek moet melden, zeggen dat mijn rug pijn doet of zoiets."

Formule 1
  • BrunoPress