Alonso richt pijlen op managementrol Aston Martin

Fernando wil verder bij zijn nieuwe werkgever verder gaan dan het zoekrijden van jonge semi-talenten. Wanneer de tijd komt om zijn F1-cockpit voorgoed te verlaten wil de Spanjaard aanblijven in Silverstone in een hoge managementrol.

Alonso richt pijlen op managementrol Aston Martin

Op 41-jarige leeftijd is Fernando Alonso nog steeds één van de meest populaire en gerespecteerde coureurs op de grid. Na zijn comeback voor Alpine staat de Spanjaard voor een nieuwe uitdaging met zijn debuut voor Aston Martin.

Alonso voegt zich bij de club van Lawrence Stroll als vervanger van conculega Sebastian Vettel. Volgens de verwachtingen zal hij meteen de leiderschapsrol op zich gaan nemen naast zoontje van de zaak Lance. Na de eerste test in een maagdelijk stickerloze AMR22 was hij in ieder geval al laaiend enthousiast.

Onschatbare waarde

Fernando wil echter meer doen dan nog een paar jaartjes creatieve beledigingen brullen over de radio en veel harder rijden dan mogelijk moet zijn. Ondanks zijn nog altijd torenhoge prestatieniveau is hij zich er namelijk van bewust dat de tijd begint te dringen.

Met dat in het achterhoofd heeft hij al de nodige plannetjes gemaakt voor een leven aan de andere kant van de pitmuur. Met 25 jaar ervaring in de F1 kan hij immers van onschatbare waarde zijn voor een team, zo stelt hij tegenover The Race:

"Op het moment heb ik nog niets concreets in mijn hoofd, maar ik weet dat ik op een bepaald punt toch een keer zal stoppen met rijden, en in al die tijd zal ik misschien wel 25 jaar ervaring opgedaan hebben. Dus ik kan natuurlijk heel nuttig zijn voor elk team. En dat team zal hoop ik Aston Martin zijn, om gewoon door te gaan [na mijn racecarriere] in de komende paar jaar."

Lauda-rol

Tegenover The Race zegt frisse AMR-teamchef Mike Krack wel oren te hebben naar een Niki Lauda-achtige rol voor Alonso. Het team heeft immers grote ambities, en bij het bereiken daarvan kan de ervaring van Fernando instrumenteel zijn. Krack hoopt de komende jaren duidelijk te krijgen wat de rol precies in zal houden:

"We hebben al een paar zeer goede gesprekken gehad met hem. Dit kan naar mijn mening verder gaan dan alleen rijden. Fernando komt bij ons als een kernonderdeel van het team en we moeten zien hoe dat zich zal gaan ontwikkelen. Maar ik denk dat hij een grote rol kan spelen in de toekomst van het team."

Altijd een racer

Zelfs wanneer hij zijn F1-overall verruilt voor een simpel groen shirtje zal Alonso naar eigen zeggen echter niet op zijn lauweren gaan rusten. Het racebloed kruipt immers toch waar het niet gaan kan. Waar hij precies mee zal gaan rijden weet Fernando nog niet precies, maar zijn voorkeur gaat uit naar de Dakar Rally. In tegenstelling tot het World Endurance Championship heeft hij daar immers nog geen overwinning weten te boeken:

"Ik zal altijd blijven rijden. Ik weet niet of het sportscars of Dakar zal zijn, ik heb dat al een paar keer genoemd. Want in sportscars is het geweldig, maar na het winnen van het kampioenschap, Le Mans en Daytona heb ik misschien niet meer de drang om weer iets te bereiken. Terwijl in de Dakar bijvoorbeeld, als ik op een dag de Dakar Rally win, ik denk niet dat daar een precedent voor is."

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team, BrunoPress, Red Bull Content Pool