Red Bull strategiste Hannah Schmitz geëerd met McLaren Applied Award

Het briljante brein achter de strategie van Red Bull heeft de eerste McLarenApplied Female Engineer of the Year Award in ontvangst mogen nemen. Hannah Schmitz werd geeerd vanwege haar snelle en doeltreffende beslissingen aan de pitmuur bij RBR.

Red Bull strategiste Hannah Schmitz geëerd met McLaren Applied Award

Bij de Formule 1 wijzen we al snel naar coureurs, auto's, motoren en ontwerpers als reden voor succes. Veel races worden echter niet gewonnen op pure snelheid, maar door effectief denkwerk. Een pitstop op het juiste moment voor de juiste band kan in een oogwenk de uitkomst van een Grand Prix veranderen.

De mensen achter die beslissingen worden echter niet vaak in de spotlights gezet, tenzij het faliekant misgaat. Vraag bijvoorbeeld maar bij Ferrari. Er is echter één uitzondering op die regel: Red Bull's Hannah Schmitz.

Beste vrouw

De 38-jarige Britse (geboren als McMillan) werd dit seizoen een prominent figuur na strategische successen in Monaco, Hongarije en Zandvoort. Met agressieve, snel uitgedachte strategieën wist ze in die races Max Verstappen en Sergio Perez de beste papieren te geven om er met de overwinning vandoor te gaan.

Voor McLaren's technologiedivisie McLaren Applied maakte dat haar dit jaar de beste vrouwelijke engineer in de autosport. Schmitz is de eerste die de nieuwe Female Engineer in Motorsport Award mag ontvangen.

De keerzijde

Hannah's succes had helaas ook een keerzijde. Na de Grand Prix van Nederland - waarbij ze kortstondig in beeld was - werd ze het doelwit van een social media menigte. Volgens een groep hondsdolle fans zou ze samen met AlphaTauri's Yuki Tsunoda de race gemanipuleerd hebben in het voordeel van Max Verstappen. Gelukkig was die waanzin van korte duur.

Met de Award op zak kan ze in ieder geval met opgeheven hoofd het nieuwe jaar in.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool