Bevestigd: Fred Vasseur nieuwe kapitein van Scuderia Ferrari

Enkele ogenblikken na de aankondiging van zijn exit bij Alfa Romeo kwam al het volgende persbericht: Frédéric Vasseur neemt het roer over bij Ferrari.

Bevestigd: Fred Vasseur nieuwe kapitein van Scuderia Ferrari

Na vijftien jaar onder chaotisch Italiaans bewind heeft Ferrari weer eens voor buitenlandse rust gekozen. Alfa Romeo's Fred Vasseur heeft Mattia Binotto namelijk vervangen als teambaas bij Ferrari. Daarmee komt een einde aan een geruchtenstroom die al sinds het einde van het seizoen - en nog vóór de exit van Mattia - loopt. De aankondiging dat Fred opstapte bij Alfa Romeo kwam maar een paar minuten voor het nieuws dat hij aangenomen was in Maranello.

Todt de Tweede?

Vasseur is de eerste chef van buiten de Italiaanse keuken sinds de illustere Jean Todt zat werd van de politieke steekspelletjes in 2008. Onder Stefano Domenicali, Marco Mattiaci (wie?), Maurizio Arrivabene en Mattia Binotto waren er vlagen van snelheid en succes, maar werden de gehoopte resultaten nooit behaald.

De Scuderia keerde daarmee terug naar het patroon dat de periode 1979-1996 zo pijnlijk maakte. Uiteraard bestaat er bij de Italianen de hoop dat een tweede Fransman een nieuwe periode van onverminderd succes in zal kunnen leiden.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari, BrunoPress