Silly season 2: McLaren's Andreas Seidl stapt over naar Sauber

De exit van Ferrari-baas Mattia Binotto heeft een nieuwe stoelendans ontketend: na de overstap van Sauber's Fred Vasseur naar Ferrari maakt McLaren-chef Andreas Seidl een move naar Sauber. Het ex Porsche Motorsport-hoofd neemt een nieuwe positie in als CEO van Sauber Motorsport.

Silly season 2: McLaren's Andreas Seidl stapt over naar Sauber

Het is chaos in F1-teambazenland. Na de exit van Mattia Binotto bij Ferrari, het vertrek van Jost Capito bij Williams en de overstap van Fred Vasseur van Alfa Romeo naar Ferrari heeft McLaren's Andreas Seidl zich gemeld om het tweede silly season op te stoken.

De 46-jarige Duitser heeft het team van Zak Brown met onmiddellijk ingang verlaten en doet een stap omhoog van teambaas naar CEO van Sauber Motorsport.

VAG-onderonsje.

Seidl's move komt als een kleine verrassing, aangezien hij goed werk leverde voor McLaren en er geen indicaties waren dat hij met andere teams in gesprek was. Gezien zijn geschiedenis is de switch echter logisch te verklaren.

Als voormalig hoofd van Porsche's LMP1-programma is Andreas immers goed bekend met de Volkswagen Group. Zoals bekend gaat VAG vanaf 2026 via Audi de Formule 1 in met Sauber. Seidl's aanstelling lijkt dus het eerste teken te zijn van de invloed van Audi. Het is wachten tot ex VW Motorsport man Jost Capito zich bij Seidl voegt als teambaas.

Seidl story

Seidl en Andy Priaulx op Hockenheim, DTM 2012.

Seidl maakte al in 2000 zijn debuut in de Formule 1 als onderdeel van BMW's Formule 1 project. Vanaf 2006 was hij daardoor nauw betrokken door het destijds door BMW overgenomen Sauber. Toen BMW zich terugtrok uit de F1 in 2009 ging Andreas verder met de DTM-comeback van het merk in 2012.

Een jaar later voegde hij zich bij Porsche, waar hij het uiteindelijk bijzonder succesvolle LMP1-programma runde. Na Porsche's exit vanwege dieselgate schoof hij in 2019 aan bij het F1-team van McLaren. Met een schat aan ervaring en de juiste contacten binnen VAG zal Seidl het ongetwijfeld naar zijn zin gaan hebben in Hinwil.

Seidl wordt bij McLaren vervangen door de gepromoveerde Racing Director Andrea Stella.