Top Gear presentator in ziekenhuis na ongeluk

De vijfde versie van het bekende Britse autoprogramma heeft vandaag een tegenslag gehad. Presentator Andrew "Freddie" Flintoff werd opgenomen in het ziekenhuis na een crash op de Dunsfold testbaan.

Top Gear presentator in ziekenhuis na ongeluk

Tijdens opnames voor het zevende seizoen van de huidige variant van Top Gear is het gisteren goed misgegaan. Presentator en voormalig cricket-ster Andrew "Freddie" Flintoff ging er op het beroemde Dunsfold Aerodrome circuit zo hard af dat hij per helikopter overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. De 45-jarige Brit maakt het naar omstandigheden goed. Zijn verwondingen zijn bovendien gelukkig niet levensbedreigend, aldus TopGear.com.

Vreemde traditie

Top Gear heeft een vreemde reputatie hoog te houden wat betreft crashende presentatoren. Na zijn horrorcrash met de Vampire turbinedragster maakte originele presentator Richard Hammond er zelfs een onderdeel van zijn karakter van, en zette die traditie door bij The Grand Tour.

Bij de derde reboot van de serie in 2019 met Flintoff, Paddy McGuinness en Chris Harris was ook meteen raak. Freddie verloor in een drag race de controle over een tweetakt trike met ongeveer 200 kilometer per uur, maar kwam daar ongedeerd mee weg. Een jaar later schoof McGuinness met een Lamborghini Diablo van een landweg in North Yorkshire, opnieuw zonder lichamelijke verwondingen.

Nieuws
  • BrunoPress