'Clarkson, Hammond en May verlaten The Grand Tour'

Na vijf seizoenen houdt het iconische trio het ook bij Amazon voor gezien. Britse media melden dat The Grand Tour op Amazon Prime een reboot zal krijgen zonder Clarkson, Hammond en May.

'Clarkson, Hammond en May verlaten The Grand Tour'

De aankomende Zimbabwe-special van The Grand Tour zou zomaar eens de allerlaatste kunnen zijn. Britse media - waaronder BBC News - melden dat de show volgend jaar zonder het iconische trio van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May verder zal moeten.

Na acht jaar, vijf seizoenen en twee formats zouden de oprichters van TGT klaar zijn voor iets anders. Amazon zou de serie echter niet willen laten liggen en werken aan een reboot met nieuwe presentatoren. Daarmee zou de Amerikaanse gigant in dezelfde situatie komen als BBC's Top Gear.

Kilo's zout

Het nieuws over The Grand Tour komt iets meer dan een week nadat het schrappen van Top Gear bekend werd. Niet geheel toevallig is een van de grootste media die erover bericht BBC News, een niet bijzonder neutrale partij in deze.

Het bericht rept geen woord over officiële bevestigingen en van het commentaar van het trio en/of Amazon breekt ieder spoor. We kunnen het nieuws over TGT dus wel met een paar miljoen kilo's strooizout nemen.

Doortouren

The Grand Tour werd in de eerste drie seizoenen gepresenteerd als een duidelijke afstammeling van Top Gear, maar werd door contractuele bepaling opgelegd door de BBC flink beperkt.

Voor het vierde en vijfde seizoen werd afscheid genomen van het studio-format en richtte het trio zich op de bij TG zo succesvolle internationale specials. De opnames van de Zimbabwe-tour zijn net afgerond. Een releasedatum is nog niet bekend.

Nieuws
  • NL Beeld / PA Images, Amazon Prime