Crikey! Top Gear Australia krijgt reboot 

Je leest het goed: terwijl de reguliere Top Gear nog altijd aan de beademing ligt krijgen we alweer een nieuwe. De reboot van Top Gear Australia draait om een bekende YouTuber, een rugbyspeler en een reality TV presentator.

Crikey! Top Gear Australia krijgt reboot 

Sinds de beruchte fracas en de exit van het iconische trio is Top Gear eigenlijk al op sterven na dood. De originele show worstelde zich in de daaropvolgende jaren door een flinke variatie weinig succesvolle lineups, en nam uiteindelijk genoegen met autojournalist Chris Harris, komiek Paddy McGuinness en ex-cricketer Andrew 'Freddie' Flintoff.

Het nieuwe trio leek tussen 2019 en 2022 weer op te kunnen krabbelen, totdat Flintoff zwaargewond raakte bij een crash met een Morgan driewieler. Flintoff droeg tijdens de opnames géén helm op aanraden van de producers. Sinds het noodlottige ongeval is de toekomst van de show ongewis.

TG Australia

De problemen met het hoofdproduct vormen echter geen obstakel voor de BBC. De mediagigant is namelijk vrolijk verdergegaan met het ontwikkelen van spinoffs. Inmiddels hebben Amerika, Frankrijk, Zuid-Korea, Italië en Hong Kong allemaal een actieve Top Gear-variant. Vanaf volgend jaar keer Australië terug in dat lijstje.

De eerste versie van Top Gear Australia liep van 2008 tot 2012 en werd in eerste instantie gepresenteerd door tv-persoonlijkheid Warren Brown, coureur/journalist Steve Pizzate en coureur/commentator Charlie Cox. Jazzmuzikant James Morrison verving Pizzati in seizoen twee, en werd op zijn beurt vervangen door Pizzati in seizoen drie.

Samen met komiek Shane Jacobson en Top Gear Australia Magazine schrijver Ewen Page vormde Pizzati een nieuw trio dat van 2010 tot 2012 dienst deed. Dit trio deed uiteindelijk een crossover aflevering met de mannen van Top Gear UK.

De reboot

Meer dan tien jaar later vindt de BBC het tijd voor een reboot van de show. Dit keer zijn de presentator echter een stuk minder thuis in de autowereld. Kopstuk van het nieuwe trio is Blair Joscelyne, beter bekend als 'Moog' van populair YouTube-kanaal Mighty Car Mods.

Moog neemt beste vriend en MCM-partner Martin 'Marty' Mulholland niet mee naar de show, maar krijgt gezelschap van ex-rugbyspeler en The Amazing Race-presentator Beau Ryan en Australian Surivor-presentator Jonathan LaPaglia.

Top Gear Australia zal het format van de show voorzetten, maar ook met een nieuwe twist komen op het bekende Star In A Reasonably Priced Car-segment.

De nieuwe Top Gear Australia zal in 2024 op de buis komen, maar niet wereldwijd te zien zijn. De BBC heeft namelijk een deal gesloten met streamingservice Paramount+. In Nedelrand is deze dienst bijvoorbeeld niet beschikbaar. Wel is er een mogelijkheid om sommige P+-series via SkyShowtime te bekijken.

Of TG Australia in dat lijstje opgenomen zal worden moet nog blijken. Bovendien is het gezien de recente geschiedenis van Top Gear niet zeker of de show überhaupt om aan te gluren is.

Nieuws
  • Paramount+