Sebastian Vettel heeft oren naar terugkeer als Red Bull-topman

Seb is ondanks zijn recente pensioen nog niet helemaal klaar met de Formule 1. In gesprek met Red Bull rijdersmanager Helmut Marko liet de Duitser voorzichtig merken dat hij een managementpositie bij zijn oude team wel ziet zitten.

Sebastian Vettel heeft oren naar terugkeer als Red Bull-topman

Na twintig volle seizoenen in de Formule 1 heeft Sebastian Vettel dit jaar toch een punt gezet achter zijn carrière. De viervoudig wereldkampioen besloot na stints bij Toro Rosso, Red Bull,. Ferrari en Aston Martin dat het wel eens mooi geweest was.

Seb wil zich nu vooral gaan richten op zijn gezin en waarschijnlijk zijn activisme voor een beter milieu. Het starten van een leven zonder enige binding met de Formule 1 is voor de 35-jarige Duitser echter toch best lastig gebleken.

Red Bull-management

In een onderonsje met RBR-rijdersmanager en goede vriend Helmut Marko liet Vettel namelijk merken oren te hebben naar een toppositie binnen de Red Bull F1-familie. Een minder intensieve functie als bijvoorbeeld een Niki Lauda-achtige adviseur of rijderscoach zou Seb goed passen in combinatie met zijn familieleven.

Volgens Marko is het slechts een kwestie van tijd, zo verklaarde hij tegenover Sky Deutschland:

"Het is niet uitgesloten dat hij terugkomt voor een topmanagementfunctie. We raakten in gesprek en als hij een topfunctie zou kunnen krijgen, zou dat hem aanspreken. Dat kwam in het gesprek naar voren."

Redder van AlphaTauri?

Sebastian Vettel als 21-jarige Toro Rosso-coureur, 2008.

Het is uiteraard niet bekend welke functie Seb precies zou kunnen gaan bekleden. Waarschijnlijk gaat hij mannen als Niki Lauda, Alain Prost en Jenson Button achterna in een vrij losse adviseur/ambassadeur-rol.

Bij Red Bull zit alles echter al in kannen en kruiken. De scherpe blik en de ervaring van Vettel zullen bij zusterteam AlphaTauri veel meer van pas kunnen komen. Dit dit seizoen presteerde de kledingrenstal immers bijzonder teleurstellend. Volgens Marko zal Sebastian wellicht geschikt zijn voor een dergelijke positie, maar moet hij eerst even van zijn vrije tijd gaan genieten:

"Hij zou zeker het potentieel en de persoonlijkheid daarvoor hebben, maar laten we hem nu maar eerst een paar bomen laten planten."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, BrunoPress