Cryptocrunch IV: AlphaTauri zegt vaarwel tegen Fantom blockchain

De crypto en NFT-hype lijkt nu toch echt aan z'n einde te zijn in de Formule 1. Scuderia AlphaTauri is namelijk in korte tijd het vierde team dat de banden verbreekt met een cryptomerk.

Cryptocrunch IV: AlphaTauri zegt vaarwel tegen Fantom blockhain

Sinds de exit van alcohol en tabak zit de Formule 1 al een tijdje zonder een vette inkomstenbron. Dat gat werd de afgelopen twee jaar opgevuld door een explosieve wildgroei aan cryptobedrijven. Munten, beurzen en NFT-producenten verbonden zich allemaal in rap tempo aan een F1-team.

Aan het einde van 2022 waren alleen Williams en Haas nog niet in zee gegaan met de cryptowereld. De enorme crash van de cryptomarkt veroorzaakt door de schimmige praktijken van grote speler FTX heeft de hype echter een halt toegeroepen. Mercedes (FTX), Red Bull (Tezos) en Ferrari (Velas) maakten in relatief korte tijd allemaal een einde aan langdurige contracten.

Fantom

Vlak naar Ferrari heeft die andere Scuderia dezelfde stap genomen. AlphaTauri heeft volgens sponsorwaakhond Decalspotters de blockchainboer Fantom namelijk uit het lijstje met officiële partners verwijderd.

De logos van het bedrijf waren tijdens 2022 te vinden op de neus van de AT03 en de biceps van beide coureurs, maar kwamen verder niet prominent in beeld. Naast Fantom moest ook reguliere beurshandelsite ICM.com het veld ruimen. De site is echter nog niet aangepast.

De cryptopocalypse

AlphaTauri is het vierde team dat afstand doet van een cryptosponsor, en de eerste buiten de top drie. Aangezien de pre-season test pas eind februari op de agenda staat is er echter nog meer dan genoeg tijd voor McLaren (Tezos, OKx), Alfa Romeo (Floki), Alpine (Binance) en Aston Martin (Crypto.com) om zich te bedenken. AlphaTauri's zusterteam Red Bull Racing hinkt nog op twee gedachten: ondanks de exit van dubbelsponsor Tezos blijft het team verbonden aan Bitcoinbeurs ByBit.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool