FIA-president verwelkomt Andretti-Cadillac met open armen

In een tweet toonde FIA-opperhoofd Mohammed Ben Sulayem zijn enthousiasme voor de komst van het fonkelnieuwe Andretti-Cadillac project. De Emerati benadrukte echter dat de buit nog niet binnen is.

FIA-president verwelkomt Andretti-Cadillac met open armen

Gisteren shockeerde Andretti de wereld door een partnerschap met General Motors luxemerk Cadillac aan te kondigen. Met de steun van een enorme fabrikant achter zich denkt het team eindelijk te voldoen aan de bijzonder strenge eisen gesteld door de FIA, F1, de teams en Liberty Media. Als privateer was Andretti Global immers nooit geaccepteerd. Welke precieze rol Cadillac zal gaan spelen naast die van waardevolle titelsponsor is echter nog niet bekend.

Welkom, ga zitten

Volgens FIA-president Mohammed Ben Sulayem mag de vaagheid van de plannen de pret echter niet drukken. In een tweet verwelkomt hij het nieuwe partnerschap en zegt hij uit te kijken naar vervolggesprekken in het sollicitatieproces.

Hard maken

Een paar dagen eerder had Mohammed die deur zelf open gezet met de aankondiging van een nieuwe selectieronde van nieuwe teams. Ben Sulayem leek daarmee de onthulling van Andretti-Cadillac voor te willen zijn, aangezien er zonder procedure hoegenaamd geen nieuwe teams aangenomen kunnen worden.De aankondiging van Andretti-Cadillac had voor flinke schaamte gezorgd als de FIA geen stappen had ondernomen.

De steun van GM is echter niet meteen een garantie voor een plekje op de grid: volgens de FIA zijn er namelijk nog meer gegadigden. Bovendien heeft Andretti nog niet bewezen hoe het nieuwe team zich zal gaan bewijzen in de Formule 1. Dankzij de opening van het selectieproces hebben Andretti en Cadillac de kans om hun zaak hard te maken. De veelal sceptische teams en Liberty Media zullen de gesprekken ongetwijfeld aandachtig afwachten.

Formule 1
  • ProShots / Panoramic