Koop de Ferrari F40 van...Toto Wolff!

Het Mercedes-opperhoofd heeft blijkbaar genoeg gehad van zijn scharlakenrode speeltje. De zo goed als nieuwe legende mag door naar de volgende investeerder.

Koop de Ferrari F40 van...Toto Wolff!

Toto Wolff kennen we als de daadkrachtige en politiek slinkse leider van het ooit zo oppermachtige F1-team van Mercedes. Na al die beelden van de boomlange Oostenrijker voor de microfoon en achter bureau's zou je zomaar kunnen vergeten dat hij een begenadigd autoliefhebber en ex amateur-coureur is. Toto houdt er dan ook een smakelijke collectie op na. Recent heeft hij echter besloten in te gaan krimpen. Naar eigen zeggen is hij er zelf namelijk niet eens zeker van hoeveel vierwielers hij bezit.

Z.g.a.n.

Na een ongebruikte LaFerrari Aperta, Enzo en een SL65 AMG Black Series is het nu de beurt aan Toto's zo goed als nieuwe Ferrari F40. Het uiteraard felrode exemplaar stamt uit 1990 en is een van de slechts 27 die origineel geleverd werden in Spanje.

Onder het toeziend oog van de Wolff werd de wagen tot in de puntjes gerestaureerd door specialisten Autofficina Bonini Carlo S.r.l. Het werk kreeg meteen de goedkeuring van Ferrari's Classiche-afdeling, die de auto certificeerde als volledig origineel. Met slechts 5.536 kilometer op de klok is 500+ pk sterke 2.9 liter twin turbo V8 van de legendarische supercar net lekker ingereden.

Prijs op aanvraag

De verkoop van de F40 wordt net als bij de eerdere aanbiedingen verzorgd door de specialisten van Tom Hartley Jnr. Mocht je toevallig trek hebben in een van de beste analoge supercars aller tijden, dan kun je even een belletje naar ze doen. Als je moet vragen naar de prijs mag je uiteraard niet meer meespelen. Een goede F40 vind je immers tegenwoordig niet onder een miljoen.

Formule 1
  • Tom Hartley Jnr, BrunoPress