Dit zijn de zes circuits met een Max Verstappen-tribune

De Max-mania maakt wat los bij de organisatie van F1 Grand Prix. Maar liefst zes evenementen op de kalender zullen dit jaar opgefleurd worden met een feloranje Max Verstappen-tribune!

Dit zijn de zes circuits met een Max Verstappen-tribune

Sinds zijn eerst overwinning in 2016 is Max Verstappen in rap tempo een van de meest bekende sportmannen ter wereld geworden. Nergens is hij meer wereldberoemd als in zijn. zelfverklaarde thuisland. De Max-fans hebben door de jaren heen vriend en vijand weten te verbazen met hun fanatieke instelling en grenzeloze enthousiasme.

Af en toe ging het Oranje Legioen een beetje te ver, maar de enorme hype bracht een hoop teweeg in de sport. Zo zag Liberty Media bijvoorbeeld een lucratieve kans in het reanimeren van de Grand Prix van Nederland op Zandvoort. De wereldwijde aanwezigheid van Max-fans heeft er nu voor gezorgd dat er maar liefst zes circuits met een Verstappen-tribune op de proppen gekomen zijn. We zetten ze even voor je op een rij.

Zandvoort

Dit is natuurlijk eigenlijk een beetje valsspelen. Elke tribune op het circuit in de duinen is immers een Max Verstappen-tribune. Toch zijn er nog drie specifieke oranje grandstands in bocht 10 en een duo tussen de Audi S-bocht en de Kumhobocht. Een ticket heb je voor tussen de 65 (Super Friday) en 440 euro (heel weekend).

Spa Francorchamps

De tweede thuisrace van Verstappen is uiteraard ook al jaren vrijwel volledig oranje gekleurd. Voor de hardcore fans met een dikke beurs is er tussen de Double Gauche (Pouhon) en Les Fagnes een batterij Verstappen-tribunes geplaatst. De tribune is aangemerkt als een 'Gold'-optie, waardoor een weekendticket uitkwam op zo'n 290 euro.

Red Bull Ring

Dankzij zijn dubbele nationaliteit en de Oostenrijkse licentie van zijn team is Max Verstappen de enige coureur op de grid met drie thuisraces. Net als Zandvoort geldt de Red Bull Ring immers als één grote Max Verstappen-tribune. De officiële plekken zijn echter beperkt tot de eerste twee rechte stukken, bocht 4, 6, en 10. Je hebt al een weekendticket vanaf 249 euro.

Hungaroring

Net als de Red Bull Ring is het circuit nabij Budapest een populaire bestemming voor Verstappen-fans. Het vaak heelrijke weer en de voordelige wisselkoers voor de Hongaarse forint maken het evenement bijzonder aantrekkelijk. Op het korte circuit is echter weinig ruimte voor een speciale tribune, waardoor er alleen halverwege het rechte stuk MV-zitplaatsen te vinden zijn. Een weekendticket kostte dit jaar 239 euro.

Circuit de Catalunya

Een nieuwe toevoeging op de lijst is het Spaanse Circuit de Catalunya, een halfuurtje rijden vanaf Barcelona. Als de locatie van Verstappen's eerste overwinning is het circuit inmiddels heilige grond geworden voor het Oranje Legioen. Het is vrij verbazend dat het zo lang geduurd heeft voordat er een Verstappen-tribune geplaatst werd.

De relatief kleine tribune is te vinden aan de buitenkant van bocht 12, niet bepaald een van de meest vermakelijke plekken op het circuit. Bovendien is een plekje aardig prijzig: een weekendticket moet minimaal 385 euro gaan kosten.

Las Vegas

Volledig nieuw op de kalender is uiteraard de Grand Prix van Las Vegas. De clownshow met een Formule 1 race erbij wil niet achterblijven op de gevestigde Europese orde en heeft maar meteen een Max Verstappen tribune gepland.

Flink vermogende Verstappen-fans zullen de actie kunnen volgen vanaf de binnenkant van bocht 2, een van de weinige echte bochten op het circuit. De prijzen voor de MV LV-plaatsen zijn nog niet bekend, maar de kans is groot dat het merendeel van het Oranje Legioen saldo tekort zal komen. De reguliere tickets zijn immers al duurder dan die van Monaco...

Formule 1
  • Red Bull Content Pool