Verstappen heeft geen behoefte aan testinbreng Ricciardo: 'Ik wil het zelf doen' 

Max ziet er geen heil in om samen met zijn oude teamgenoot te werken aan de setup. De tweevoudig wereldkampioen doet het test- en simulatorwerk het liefst helemaal zelf.

Verstappen heeft geen behoefte aan testinbreng Ricciardo: 'Ik wil het zelf doen' 

Dit seizoen keert verloren zoon Daniel Ricciardo na vier grotendeels onsuccesvolle seizoenen bij Renault en McLaren terug bij Red Bull Racing. De populaire Aussie is officieel naar binnen gehaald als derde rijder, maar zal zich ook en vooral bezig gaan houden met promotionele activiteiten.

Handtekeningen zetten, donuts draaien en breed glimlachen zullen tot zijn hoofdtaken behoren. De achtvoudig Grand Prix-winnaar zal echter ongetwijfeld ook ingezet worden voor testwerk in de simulator. DannyRic heeft immers elf jaar aan waardevolle ervaring in de sport, veel meer dan Red Bull junioren en reservecoureurs Liam Lawson en Dennis Hauger.

Daniel, bedankt

Stercoureur en voormalig teamgenoot Max Verstappen heeft echter helemaal geen trek in de diensten van Daniel. De Nederlander wil zijn testwerk namelijk gewoon zelf doen. De verschillen tussen rijstijlen maken immers dat de suggesties van een ander niet bijzonder waardevol zijn:

"Ik wil ook geen testrijder hebben die de simulatorsessies overneemt. Ik wil het zelf doen, want iedereen heeft zijn eigen rijstijl. Onze simulator is een van de beste in de sport. De dagen zijn heel lang, maar het is het ongetwijfeld waard."

Meedraaien

Bij Max is The Honeybadger dus niet echt welkom. Ricciardo zal volgens teamchef Christian Horner echter bij een aantal Grand Prix aanwezig zijn om mee te draaien. Wellicht kan hij de soms nog iets tegenvallende Sergio Perez dan wel een beetje op weg helpen. De Mexicaan zal zich echter misschien niet zo open opstellen tegenover de man die hem volgens de geruchtenmolen ooit wel eens zou kunnen vervangen bij Red Bull.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool