VIDEO: Audi Sport quattro S1 E2 vs RSQ e-tron Dakar 

Het oude Group B monster van Audi kreeg tijdens de Race of Champions te maken met een nieuwe uitdager: de semi-elektrische RSQ e-tron Dakar. Wie is er op de Zweedse sneeuw de sterkste?

VIDEO: Audi Sport quattro S1 vs RSQ e-tron Dakar 

Vorig jaar konden we genieten tijdens de Race of Champions genieten van de zegetocht van twee oude rallyhelden. WRC-kampioen Stig Blomqvist nam het in een Audi Sport quattro S1 E2 namelijk op tegen Travis Pastrana in een volledige elektrische 1000 pk Nitro FC1-X rallycrossmachine. De 76-jarige Zweed wist met zijn bijna veertig jaar oude wagen en de helft van het vermogen de toekomst resoluut te verslaan.

Nieuwe uitdager

Afgelopen weekend verscheen er een nieuwe uitdager voor de antieke Audi. Dit keer kwam de concurrentie echter uit eigen stal. Als onderdeel van een demo zette Audi dezelfde Sport quattro namelijk naast de RSQ e-tron Dakar-racer. Stig werd dit keer echter vervangen door DTM en rallycross-kampioen Mattias Ekström.

Het "elektrische" T1-prototype wordt aangedreven door twee Formule E motoren met samen 386 pk, die van stroom worden voor zien door een viercilinder turbo DTM-motor die teruggebracht is van 610 naar 270 pk. De machine weegt in totaal zo'n 2.100 kilo.

De 38-jaar oude Group B quattro perst afhankelijk van de boost tussen de 500 en 600 pk uit z'n 2.1 liter turbo vijfcilinder, met een totaalgewicht van 1090 kilo.

Afgekapt

Op papier lijkt de RSQ al verloren te hebben, maar op sneeuw en eis heb je meer nodig dan pure pk's. Alles draait immers om grip en acceleratie. In de clip lijken de beide Audi's redelijk gelijk op te gaan, tot het einde van de ronde. Helaas kapt het filmpje af voordat de twee op de andere baan hun race afmaken.

Een echt vergelijk zoals vorig jaar wordt ons dus ontnomen. Iets zegt ons dat de PR-afdeling in Ingolstadt daar nog wel eens een handje in zou kunnen hebben. De directie ziet hun nieuwste speeltje immers liever niet afgetroefd worden door een museumstuk.