Woops...Porsche zet de Panamera te koop voor 16.500 euro

Bij een Chinese Porsche dealer had één van de werknemers een hoop uit te leggen. Dankzij een kostbare tikfout werd de Panamera namelijk voor een fractie van de verkoopprijs geadverteerd.

Woops...Porsche zet de Panamera te koop voor 16.500 euro

China is al decennia berucht vanwege de enorme productie van goedkope troep. Van letterlijk elk product dat je kunt bedenken bestaat een veel minder duur Chinees alternatief. Recent gold dat ook voor iets dat niet Made In China was. Een Porsche-dealer in de stad Yinchuan presenteerde de Panamera namelijk voor een wel heel voordelig bedrag.

Panamera's met korting

De sportieve zakensedan werd via de site van de dealer namelijk aangeboden voor 124.000. Dat klinkt niet als een kortingsknaller, tot je bedenkt dat het bedrag in Chinese yuan uitgedrukt was. Omgerekend moest de Panamera uit Yinchuan slechts 16.504 euro kosten. Dat was uiteraard een fractie van de werkelijke prijs, die op 998.000 yuan (135.000 euro) ligt.

De grove fout werd volgens Bloomberg een tijd niet opgemerkt, waardoor oplettende 'kopers' de kans kregen om alvast een aanbetaling van 911 yuan (120 euro) te doen. Tegen de tijd dat de dealer de blunder doorhad waren er al honderden aanbetalingen gedaan.

Toch korting

Ondanks alle verwarring was was Yinchuan Porsche uiteraard niet van plan de aanvragen te honoreren. In plaats daarvan betaalt de dealer alle aanbetalingen binnen 48 uur terug. Voor de eerste gegadigde liep de situatie echter alsnog voordelig af: de dealer was namelijk bereid om tot een 'aangename uitkomst' voor beide partijen te komen.

Aangezien de Chinese markt voor 30% van de wereldwijde Porsche-verkopen zorgt doet het merk er immers goed aan om de (serieuze) klanten tevreden te houden.

Nieuws
  • Porsche