Elektrische Dodge 'muscle car' laat nep HEMI-geluid horen

Met de Charger Daytona EV Concept doet Dodge een krampachtige poging om de V8 te doen vergeten. Het 'geluid' van de eMuscle car klinkt echter alsnog verdacht bekend...

Elektrische Dodge 'muscle car' laat nepgeluid horen

Op het moment van schrijven is Dodge driftig bezig de eigen glazen in te gooien. Onder druk van gigantisch moederbedrijf Stellantis maakt het merk een einde aan de HEMI V8 en alle zeer lucratieve modellen die van dat legendarische blok profiteren.

De Charger en Challenger worden binnenkort uitgezwaaid met een afscheidsfeestje in Las Vegas, terwijl de RAM pickups door moeten ploeteren met een zesinlijn. Ondanks de hevige tegenstand is Dodge er echter van overtuigd dat de nieuwe generatie elektrische muscle cars (eMuscle) liefhebbers van de ouderwetse krachtpatser zal kunnen verleiden.

HEMI-impressie

Uit een video gepost door Twitteraar John Voelcker blijkt echter dat de sportieve afdeling van Stellantis toch niet zoveel vertrouwen heeft in de elektrische revolutie. Dodge vond het namelijk nodig om de Charger Daytona EV Concept een traditioneel motorgeluid mee te geven. De elektronepper doet via een speaker namelijk een zwakke HEMI-impressie.

Waan van de dag

De Charger Daytona EV is uiteraard nog een concept car, dus het is niet duidelijk of de productieversie dezelfde waardeloze gimmick mee zal krijgen. Nepgeluiden zijn echter steeds populairder geworden in de industrie (toch, BMW?), waardoor de kans op een nep-HEMI akelig groot lijkt. Het zal ons erg benieuwen of de stugge MOPAR-fans mee zullen gaan in de waan van de dag die er bij Dodge ingeslopen is.

Elektrisch
  • Stellantis Media