Stel je eigen Peugeot-museum samen met L'Aventure

Zin om de achtertuin of de garage een beetje op te fleuren? Met L'Aventure kun je die lege ruimte opvullen met een legendarische Peugeot.

Stel je eigen Peugeot-museum samen met L'Aventure

Francofielen met wat extra ruimte om het huis en een aankomende feestje kunnen opgelucht ademhalen. Met de hulp van Peugeot-archief L'Aventure heb je namelijk zomaar een interessant gespreksonderwerp op de oprit staan.

Het private museum leent de stukken uit de collectie namelijk uit aan vermogende liefhebbers. Op het eerste gezicht klinkt het vullen van de tuin met oude Pugs misschien niet zo interessant. De gemiddelde 104, 305 of 806 spreekt immers niet echt to de verbeelding.

Extreem divers

Het aanbod van L'Aventure is echter extreem divers. De organisatie heeft modellen van daterende van 1894 tot 2013 op voorraad. De wagens komen bovendien uit allerlei disciplines: van ultra-spartaanse rijdende koetsen en driewielers tot razendsnelle Le Mans monsters en geavanceerde concept cars. Een paar hoogtepunten zijn de 205 T16 Group B, Quasar concept, 905 Group C Le Mans winnaar en de recordzettende 208 T16 Pikes Peak.

Statisch & dynamisch

Het overgrote merendeel van de echt bijzondere modellen uit de collectie doet dienst als statisch museumobject. Je kunt dus helaas niet even een blokje om met 905 om van de huilende V10 te genieten. Er is wel een ruime selectie aan 'normale' Peugeots uit de periode 1930 tot 1990 die rijdend meegegeven kunnen worden, zoals de 404 sedan en 205 GTi.

Bepaalde rijdende modellen vallen echter onder de 'Expert'-categorie, waardoor L'Aventure genoodzaakt is om een professionele chauffeur mee te sturen. De modellen op die lijst variëren van een ingewikkelde te rijden racer uit 1931 tot de 306 Maxi rallyracer en zelfs een 205 T16 Group B machine.

Even meerijden in een 205 T16 behoort tot de mogelijkheden.

Dure hobby

De Onyx kost een fors bedrag per uur.

De diensten van L'Aventure zijn uiteraard niet bijzonder goedkoop. De instapprijs voor bijvoorbeeld een 504 Coupé is zo'n 720 euro voor een week. Statische displays beginnen bij 1080 euro per uur voor een 204 Coupe. Zet je er liever de 908 RC, Proxima of Onyx concept cars neer, dan ben je minimaal 1.500 euro per uur kwijt. De hoogste prijzen zijn gereserveerd voor de rijdende auto's op 'Expert' niveau. Voor een passagiersritje met de 205 T16 wordt pas op aanvraag een offerte gemaakt.

Cargasm
  • Duncan Hamilton ROFGO, Stellantis, Ricardo