Hamilton lokt opnieuw sieradenstrijd met FIA uit

Sir Lewis trekt opnieuw ten strijde tegen de FIA in een nieuwe oorlog om oorbellen en neuspiercings. De Brit heeft voorafgaand aan het weekend in Bahrein het document waarin sieraden dienen te worden aangegeven bewust leeg gelaten...

Hamilton lokt opnieuw sieradenstrijd met FIA uit

De strijd tussen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en de FIA rond het dragen van sieraden en brandvrij ondergoed is met afstand de domste en meest onzinnige controverse van 2022. Na jaren zwakke handhaving van een bestaande regel besloot het nieuwe management van de organisatie wederom te gaan controleren op het dragen van sieraden en brandbaar ondergoed in de auto. Het is en blijft immers een veiligheidsrisico.

Die beslissing werd ontvangen met een bijzondere mate van verontwaardiging. Vettel liet de kwestie vallen na dat hij door de pits paradeerde met zijn onderbroek over zijn overalls heen, maar Sir Lewis beet zich compleet vast in het sieradenverbod. De Brit claimde dat zijn oorbellen 'vastgelast' waren en verscheen in Miami in een overdadige B.A. Baracus outfit. Later gaf hij toe dat die actie puur diende om de FIA te zieken.

Sieradenstrijd 2

In Singapore werd Mercedes nog even op de vingers getikt vanwege het foutief invullen van documenten, aangezien het team niet aangegeven had dat Hamilton had besloten een neuspiercing te dragen tijdens de derde vrije training. Met een boete van een kwart ton leek de nontroverse eindelijk aan een einde gekomen te zijn, maar in de aanloop naar de eerste Grand Prix van 2023 begint het hele circus weer van voren af aan.

Net als in Singapore is de FIA ontevreden met de manier waarop het team van Mercedes de scrutineering documenten ingevuld heeft. Het team heeft immers niet aangegeven op Lewis dit keer met of zonder bling in de auto zal stappen. Met het oog op de eerdere incidenten durven de officials er niet op te vertrouwen dat dit betekent dat Hamilton de zaak heeft laten vallen. We kunnen ons dus waarschijnlijk opmaken voor een tweede hoofdstuk van de onzinnige sieradenstrijd.

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress