FIA geeft Hamilton speciale uitzondering voor sieradenverbod

De FIA heeft zich opnieuw van z'n sterkste kant laten zien in de sieradenstrijd met Sir Lewis. Nog voordat de rel weer goed en wel opgestart kon worden heeft de organisatie de Brit een speciale uitzondering gegeven.

FIA geeft Hamilton uitzondering voor sieradenverbod

Met het verkeerd invullen van de scrutineering documenten leken Mercedes en Lewis Hamillton opnieuw af te stevenen op een strijd rond het sieradenverbod met de FIA. Hamilton maakte er gedurende het vorige seizoen een enorm punt van dat hij koste wat het kost bling wilde dragen in de auto.

Het leverde het team uiteindelijk een boete op voor het foutief invullen van de documenten in Singapore. Daarmee leek de kous tot vandaag mee af te zijn.

Ernstige verminking

Mercedes maakte echter dezelfde fout in de aanloop naar de seizoensstart in Bahrein, waardoor de FIA weer op scherp gezet leek te worden. De deja vu is nu echter compleet nadat de organisatie besloot alsnog geen actie te ondernemen tegen de zevenvoudig wereldkampioen.

Net als in Singapore werd de FIA eraan herinnerd dat de bling van Hamilton volledig geïntegreerd is met zijn lichaam. Het steeds verwijderden van de 'vastgelaste' sieraden zou daarom voor ernstige verminking kunnen zorgen. Het briefje van de dokter dat vorig jaar aangehaald werd was dit keer kennelijk niet nodig. Zo is de rel echter wel netjes opgelost nog voordat het goed en wel begonnen was.

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress, ProShots