Mercedes brengt 'kleine updates' naar Jeddah: 'Stap in de goede richting'

Het team van Toto is vol goede hoop over de tweede race van het seizoen. Met een paar kleine updates moet de teleurstellende W14 in de juiste richting geduwd worden.

Mercedes brengt 'kleine updates' naar Jeddah

De start van het seizoen liep voor Mercedes uit op een deceptie. Het team ging voor 2023 vol goede moed door met een evolutie van het vorig jaar zo teleurstellende zeropod-concept en viel hierdoor terug tot achter klantenteam Aston Martin. Na Bahrein kon er in Brackley dan ook niet meer gelachen worden.

Mercedes stak (op Lewis Hamilton na) de hand in eigen boezem in kwam zelfs met een open brief naar de fans waarin beterschap beloofd werd. Dit weekend worden de eerste stappen gezet om die beloftes waar te maken. Voor de Grand Prix van Saoedie Arabië heeft het team namelijk al een eerste pakket updates voorbereid.

Niets drastisch

Mercedes-opperhoofd Toto Wolff gaf tegenover RaceFans aan dat de updates geen wonderen zullen verrichten. Bovendien is het circuit van Jeddah compleet anders dan dat van Bahrein, waardoor het moeilijk zal zijn om een direct vergelijk te maken. Toch is de Oostenrijker hoopvol over de kansen van zijn team:

"Dit weekend zullen we in Saoedi Arabië meer leren over de W14, zijn eigenschappen en zijn grenzen. Het is een heel andere test dan Bahrein, en het zal interessant zijn om te zien hoe de auto reageert. We zetten wat kleine updates op de auto. Ze zullen geen game-changers zijn, maar ze kunnen ons de juiste kant op sturen. En we zullen zo hard mogelijk pushen om kansen te creëren, en hopelijk zullen we een betere indruk achterlaten dan in Bahrein."

Imola

De voorzichtig positieve instelling van Wolff staat haaks op zijn deprimerende uitspraken na Bahrein. Destijds claimde hij nog dat het concept van de W14 fout was en er eigenlijk een compleet nieuwe bolide gebouwd zou moeten worden. Onder de huidige budget cap reglementen en windtunnelrestricties is dat echter onmogelijk.

Mochten de updates voor Saoedie Arabië niets uitrichten, dan kan het team uitkijken naar de grondige upgrade die gepland staat voor Imola. Dat is echter pas in eind mei, na zes races. Tegen die tijd kan het team al ver achter geraakt zijn. Een inhaalslag later in het seizoen is de enige hoop voor de voormalige kampioensformatie.