Lewis Hamilton krijgt wederom speciale uitzondering voor sieradenverbod

Voor de derde keer op rij heeft de FIA zichzelf verslagen in de sieradenstrijd met Sir Lewis Hamilton. De organisatie concludeerde in recordtijd dat het Hamilton's briefje van de dokter voldoende was voor nog een speciale uitzondering.

Lewis Hamilton krijgt wederom speciale uitzondering voor sieradenverbod

De stewards van de FIA lijken in een Groundhog Day-achtige loop vast te zitten. Na Abu Dhabi en Bahrein werd er vandaag in Saoedie Arabië opnieuw een poging gedaan om Lewis Hamilton's neuspiercing te verbannen.

Daarbij werd echter precies dezelfde zwakke aanpak gehanteerd, waardoor het bijna eindeloze cyclus herhaald werd. De FIA sprak Mercedes en Hamilton aan voor het foutief invullen van documenten en kreeg vervolgens het beroemde doktersbriefje onder de neus, waardoor de speciale uitzondering wéér geactiveerd werd.

Formaliteitje

De routine zit er inmiddels zo goed in dat de oproep naar Mercedes en de beslissing rond de zaak op dezelfde tijd naar buiten gebracht werden. De sieradensoap lijkt daarmee niets meer dan een formaliteit geworden te zijn. Wellicht worden de beslissingen tegenwoordige gemaakt door bots in plaats van fysieke personen, en is iemand vergeten de boel uit te zetten.

Zelfde tijd, zelfde zender...

Na de voltooiing van het derde cycles zijn we dus weer terug bij af. Het naleven en handhaven van de eigen regels is voor de FIA kennelijk nog steeds een enorme uitdaging. Zowel het team als de coureur komen er ook dit keer zonder straf vanaf. Het heeft er alle schijn van dat er in Melbourne opnieuw op dezelfde knoppen gedrukt zal worden. Een structurele verandering van de FIA lijkt zo langzamerhand wel op zijn plaats.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress