Zucht...FIA roept Lewis Hamilton opnieuw op het matje voor sieraden

Na Bahrein leek de zaak eindelijk besloten te zijn, maar in Saoedi Arabië hebben de stewards besloten de regels rond het dragen van sieraden tóch te handhaven. Mercedes en Lewis Hamilton mogen opnieuw verantwoording afleggen voor het foutief invullen van documenten.

Zucht...FIA roept Lewis Hamilton opnieuw op het matje voor sieraden

Na het ontslag van Michael Masi en met het aantreden van nieuwe president Mohammed Ben Sulayem ging de FIA vorig jaar opeens de bestaande regels rond het dragen van brandvrij ondergoed en sieraden weer handhaven.

Vooral dat laatste stootte bij Sir Lewis Hamilton tegen het zere been. De strijd die volgde tussen Hamilton en de FIA heeft inmiddels vervelende vormen aangenomen.

Het cyclus

Keer op keer vult Mercedes bij de pre-scutineering in dat Lewis geen sieraden zal dragen, maar stapt de Brit doodleuk compleet met alle versieringen in de auto. Vervolgens roepen de stewards het team en de coureur op het matje, waarop Hamilton begint te zwaaien met een briefje van de dokter.

Op basis van de doktersverklaring krijgt hij dan alsnog een speciale uitzondering. Dit weekend is het cyclus voor de derde race op rij weer begonnen. Na Abu Dhabi en Bahrein heeft de FIA ook in Saoedi Arabië opgemerkt dat de papieren niet kloppen.

Eindeloos proces

De uitkomst van de derde zwakke poging van de FIA om de regels te handhaven laat zich inmiddels wel raden. Het is dan ook een raadsel waarom de organisatie het nog steeds via deze weg probeert.

Een eventuele boete uitdelen voor foutief ingevulde documenten doet Hamilton en het team immers helemaal niets. Toch is de FIA kennelijk te bang om echt harde maatregelen te nemen. En zo lang dat zo blijft zal het cyclus zich eindeloos herhalen.

UPDATE: De speciale uitzondering is uiteraard opnieuw bevestigd.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots