Alonso aast op Max Verstappen's racenummer: 'Als hij volgend jaar #1 gebruikt vraag ik naar 33!'

Heel Spanje hoopt op de 33ste overwinning van de F1-veteraan. Fernando gaat met alle liefde mee in de hype en heeft zijn zinnen gezet op Max Verstappen's originele racenummer!

Alonso aast op Verstappen's racenummer: 'Als hij volgend jaar #1 gebruikt vraag ik naar 33!'

Het verhaal van 2023 is de enorme sprong voorwaarts van Aston Martin en en de comeback van nieuwe kopman Fernando Alonso. Na jaren ploeteren in een McLaren, een korte pauze en wisselvallige jaren bij Alpine is de 41-jarige ijzervreter weer terug waar hij hoort. Ondanks een akkefietje met de FIA in Saoedi Arabië pakte hij meteen twee podiums op rij. Net als pakweg twintig jaar geleden hebben de prestaties van Fernando in zijn thuisland voor een enorme hype gezorgd.

33

Na 'El Plan' bij Alpine en 'La Misión' voor zijn start bij Aston Martin heeft Alonso via social media een nieuwe campagne aangemeten gekregen: 33. Het getal staat voor de volgende overwinning van Fernando, iets waar heel Spanje op hoopt.

Zelfs in andere sporten zoals voetbal en tennis dook 33 de laatste tijd steeds meer op. Tennis #1 Carlos Alcaraz deed het meest opzichtige eerbetoon door bij de Miami Open een camera te bekladden met "33 Soon?". Net zoals bij de eerdere memes rond zijn carrière is Alonso blij en verrast met alle aandacht"

"Het is gestoord om te zien hoe enthousiast Spanje nu weer is over de Formule 1 en alles dat er gebeurt. Dus het is heel leuk om te zien en hopelijk genoot het hele land van deze eerste twee podiums."

"Dit 33, ik weet het niet, al deze dingen gebeuren nu op social media. Het was 'El Plan' drie jaar geleden en toen de missie en nu '33' dus er zijn een hoop 33s. Alle voetbalclubs of voetballers of tennis of wat dan ook ze doen altijd iets met 33. Dus hopelijk kunnen we dat nummer bereiken wat betreft overwinningen en dan gaan we voor 34."

Nummer van Max

Nummer 33 kennen we in ons koude kikkerlandje uiteraard niet van Alonso, maar van vriend en rivaal Max Verstappen. De Red Bull-kopmaan gebruikt sinds de winst van zijn eerste titel echter de traditionele nummer 1. In de paddock van Melbourne grapte Fernando dat hij hoopt dat het volgend jaar niet anders zal zijn. Als Max nog steeds #1 gebruikt zal hij de Nederlander namelijk gaan vragen naar zijn oude nummer:

"Als hij nog steeds nummer 1 gebruikt zal ik om 33 vragen volgend jaar!"

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Proshots