Alonso: 'Ik ben erg aantrekkelijk!'

Fernando heeft na drie races opgemerkt dat hij een bepaalde aantrekkingskracht heeft op zijn collega's. Naar eigen zeggen kan hij dat gelukkig hebben.

Alonso: 'Ik ben erg aantrekkelijk!'

Fernando Alonso is een bijzonder aantrekkelijke man. Althans, dat vindt hij zelf. De 41-jarige veteraan heeft namelijk gemerkt dat hij de laatste tijd van steeds meer collega's een tikje meekrijgt.

Na de aanvaring met teamgenoot Lance Stroll in Bahrein werd hij in Australië namelijk maar liefst twee keer geraakt. De eerste keer was het contact opnieuw met Stroll, maar in de slotfase van de race was het Carlos Sainz Jr.

Het maakt niet uit

Fernando vindt het echter niet zo erg dat zijn collega's hem af en toe een plaagstootje uitdelen. De oude ijzervreter beschikt namelijk over een oersterke auto die dat soort impacts vrolijk incasseert:

"Natuurlijk wist ik niet wie me raakte op dat moment, ik voelde het gewoon. Op ronde 1 van de eerste start raakte iemand me in bocht 3 en toen bij de laatste herstart raakte Carlos me blijkbaar in bocht 1."

"Ik had waarschijnlijk alleen in Jeddah een normale start, in Bahrein raakte Lance me ook in bocht 4, dus ja, ik ben erg aantrekkelijk op de baan. Maar onze auto is sterk genoeg, dus het maakt niet uit of ze ons blijven raken."

Te zwaar

Alonso koestert bovendien geen wrok jegens de mannen die zijn auto aangetikt hebben. De penalty die Carlos Sainz aangemeten kreeg voor het contact bij de tweede herstart vond de AMR-rijder zelfs te zwaar:

"De penalty is waarschijnlijk te zwaar want op ronde 1 is het altijd heel moeilijk om het gripniveau in te schatten en ik denk niet dat we doelbewust tegen een andere auto aanrijden want we weten dat we onze auto en onze positie ook riskeren."

"Dus soms beland je op plekken waarvan je zou willen dat je daar niet was op dat moment. En dat is gewoon onderdeel van het raacen. Ik heb de herhaling niet goed gezien, maar voor mij voelt het te zwaar."

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team, Formula 1, Scuderia Ferrari